Recensie: Hekselien en het ei van Bonkie, An Melís

Bonkie, de draak, ontwaakt.
Hij heeft slecht geslapen.
Er lag iets hards in zijn bed.
Het is … een ei!
Hekselien en Moes worden erbij gehaald.
Ze snappen er niets van: dit ei kan niet van Bonkie zijn. Bonkie is immers een jongen en jongens leggen geen ei! Dit is een raadsel.
Van wie is dit ei? Waar komt het vandaan?
En vooral: wat zit er IN het ei?

Hekselien en het ei van Bonkie vertelt het mooie en lieve verhaal van Hekselien en de draak die bovenop haar huis woont, Bonkie. Inmiddels is dit het zesde boek uit een serie over Hekselien, die overigens allen zonder meer los van elkaar te lezen zijn. Het is een leuk verhaal, waar fantastie en toverkracht hand in hand gaan. het is zo’n boek waarbij kinderen na gaan denken over eng en spannend, want hoeveel kinderen vinden draken of heksen eng? Nou, d’r is niks engs aan deze twee hoofdrolspelers! Het verhaal gaat over goed doen, vriendschap en elkaar helpen. Nadat Bonkie een ei heeft gevonden moet iemand hem uitbroeden. Maar wie kan dat het beste? Bonkie zelf natuurlijk! Zijn vrienden staan hem echter bij, en ook wanneer het ei uitkomt staat niemand er alleen voor. Samen bedenken ze een naam, samen zoeken ze uit hoe ze het jog warm kunnen houden, en samen brengen ze het terug naar zijn moeder. Hekselien en het ei van Bonkie is mooi vormgegeven in zachte, gedetailleerde tekeningen in natuurlijke, warme tinten. Leuk om naar te kijken en te bepraten, gezellig onder de warme deken op de bank, net als het ei van Bonkie.

Hekselien en het ei van Bonkie, An Melís
Abimo, 2009, 28 pagina’s, hardcover.
Prijs: 11,95 euro. Leeftijd: vanaf 2 jaar. ISBN: 9789059322400

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.