Recensie: Handboek handwerktechnieken, Maggi Gordon

Handboek handwerktechnieken biedt een zeer uitvoerig overzicht van alle handwerktechnieken. Het prachtig uitgevoerde dikke gebonden boek is opgedeeld in de zeven belangrijkste handwerktechnieken: breien, haken, borduren, tapisserie, patchwork, appliqueren en quilten, en tot slot technieken voor de afwerking. Alle hoofdstukken bevatten een overzicht van de belangrijkste materialen en benodigdheden, de basisvaardigheden om de techniek onder de knie te krijgen, plus technieken en steken voor de meer ervaren beoefenaar.

Elke techniek, van de eenvoudigste tot de wat ingewikkelder, is – net als de voorganger van dit boek, Handboek naaitechnieken – geïllustreerd met stap-voor-stapfoto’s en -illustraties, waar je keer op keer op terug kunt grijpen. Na het grote succes van de opnieuw uitgebrachte herziene editie van Handboek naaitechnieken denken wij met de opvolger, die nog meer technieken geeft, een waardevol naslagwerk te kunnen bieden voor iedereen die zich verder wil bekwamen in een bestaande techniek, of die een nieuw soort handwerk wil leren.

Handboek Handwerktechnieken is een mooi overzichtswerk dat in maar liefst 400 pagina’s laat zien hoe je de mooiste resultaten kunt bereiken. Dit in de disciplines breien, borduren, tapisserie, quilten, haken, appliqueren en patchwork. Er zijn natuurlijk nog al wat overeenkomsten tussen bepaalde takken van handwerksport, dus de keuze tussen deze technieken lijkt redelijk voor de hand te liggen. Het boek laat in duidelijke foto’s zien hoe de verschillende technieken in elkaar steken. Ter verduidelijking staat er een begeleidende tekst in ieder van deze foto’s. Jammer genoeg is dat ook echt in de foto’s, op de vergrote weergave van het stof. Door het relief in de stof zorgt dit echter voor een wat grotere contrastwerking, waardoor de leesbaarheid van de tekst wat achteruit gaat. De besproken technieken zijn echter allen relevant en leuk om te leren, dus voor mensen met een vaste hand, een engelengeduld en een voorliefde voor handwerken is dit een onmisbaar boek. Ook al ben je fervent beoefenaar van een enkele techniek: door te bladeren door het boek kom je zeker op nieuwe ideeën!

Handboek handwerktechnieken, Maggi Gordon
Becht boeken, februari 2011, 400 pagina’s, hardcover.
Prijs: 29,95 euro. ISBN: 9789023013037

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Handboek handwerktechnieken biedt een zeer uitvoerig overzicht van alle handwerktechnieken. Het prachtig uitgevoerde dikke gebonden boek is opgedeeld in de zeven belangrijkste handwerktechnieken: breien, haken, borduren, tapisserie, patchwork, appliqueren en quilten, en tot slot technieken voor de afwerking. Alle hoofdstukken bevatten een overzicht van de belangrijkste materialen en benodigdheden, de basisvaardigheden om de techniek onder de knie te krijgen, plus technieken en steken voor de meer ervaren beoefenaar. Elke techniek, van de eenvoudigste tot de wat ingewikkelder, is – net als de voorganger van dit boek, Handboek naaitechnieken – geïllustreerd met stap-voor-stapfoto’s en -illustraties, waar je keer op keer op terug kunt grijpen. Na het grote succes van de opnieuw uitgebrachte herziene editie van Handboek naaitechnieken denken wij met de opvolger, die nog meer technieken geeft, een waardevol naslagwerk te kunnen bieden voor iedereen die zich verder wil bekwamen in een bestaande techniek, of die een nieuw soort handwerk wil leren. 

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.