logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Ernst en Bobbie en het Geheim van Monta Rossa, A-Film

Als Ernst en Bobbie op bezoek zijn bij een circusschool slaat het noodlot toe en brandt de circusschool af. Om het bestaan van de school te redden moeten Ernst en Bobbie een schat opsporen. Terwijl zij via een speurtocht langs de gekste plekken op zoek gaan naar de schat, wordt de circusdirectrice ook nog ontvoerd.

Op de hielen gezeten door crimineel Fedor en zijn nichtje Indy, doorstaan zij spannende en gevaarlijke avonturen die een spectaculaire climax bereiken op de top van de Monta Rossa. Lukt het Ernst en Bobbie om samen met de kinderen van de circusschool de directrice en de schat te redden?

Ook in Ernst en Bobbie en het geheim van Monta Rossa tonen beide acteurs aan buitengewoon leuke en grappige producties te maken, ook al is een film veel langer dan de normale televisieserie. De doelgroep, peuters en kleuters, waarbij Ernst en Bobbie nog onverlaten populair zijn, smult van de film. Jammer genoeg is de film waarschijnlijk met een matig budget gemaakt, waarbij er zo nu en dan een steekje gevallen is: denk bijvoorbeeld aan wat matige momenten qua geluid of tenenkrommend eenvoudig uitgevoerde stunts, maar door de introductie van de boeven, helpers en buitenstaanders weet de film toch boeiend genoeg te blijven en de kijkertjes aan de buis gekluisterd te houden. Dankzij de spannende wendingen (hoe voorspelbaar ook) zit de kracht van deze film ook niet in het decor of exotische locaties: juist die herkenbaarheid van de ‘normale’ wereld en natuurlijk de clowneske grappen en grollen spreken het publiek ten zeerste aan. En daarmee ook de ouders, als je even alle Hollywood-glamour vergeet waarmee wij als volwassenen zijn verwend.

Ernst en Bobbie en het Geheim van Monta Rossa, A-Film

Tijdsduur: 73 minuten, Avonturenfilm.
Leeftijd: vanaf 4 jaar, in Nederlands gesproken
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 15 euro)

Films koop je online bij:

Meer leuke films van A-film? Lees dan eens:
Recensie: Mijn vader is een detective – de wet van 3, A-film
Recensie: Het geheim, A-Film

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.