Recensie: Eigen taart is goud waard, Blond Amsterdam


Eigen taart is goud waard is het vrolijkste en meest complete taartenboek dat je je kunt voorstellen. Dankzij de 60 recepten kun je elke week minimaal één taartje, koekje, cupcake, quiche of meringue maken. Het boek is als vanouds geïllustreerd met de kleurrijkste, vrolijkste en grappigste tekeningen. Eigen taart is goud waard is het lekkerste cadeauboek aller tijden.

Eigen taart is goud waard is geen standaard kookboek. Nee, het is een taartenboek. En nog beter: geïllustreerd door het beroemde en beruchte duoFenque van Geffen en Janneke Dröge, ofwel Blond Amsterdam. Deze jonge dames (begin dertig) hebben een eigen productlijn opgezet met een geheel eigen en herkenbare stijl: grappig, kleurrijk en een beetje naïef: een beetje blond!

En deze stijl wordt ook mooi doorgezet in het boek. niet alleen in de kleurrijke illustraties die om de verschillende gerechtfoto’s zijn getekend, maar ook in de ondertitels van de verschillende gerechten komt het vrolijke en meisjesachtige karakter van Blond terug. Wat denk je bijvoorbeeld van hoofdstukken als Bake me, I’m yours, Tough cookies and cutie pie, en a piece of cake? En gerechten met ondertitels als Nothing compeares to you voor een perentaart, Kruidentaart: Somebody loves you, honey, fall in love (herfsttaart) en Rice & shine voor de vanille-rijsttaart met aardbeien.

Ieder gerecht is duidelijk in een stappenplan opgenomen, met in de kantlijn de gebruikte ingrediënten. De tekst is speels gedrukt op een wit vlak, dat is afgezet met een lekker oubollig randje kant. De vrolijke en zoete achtergrondkleuren zetten vervolgens nog verder de toon. Op de pagina tegenover het recept is een polaroid-foto geplaatst, waaromheen kleurrijke tekeningen de gerechten verder illustreren. In de kantlijn van de polaroid staat, zoals het hoort, een korte aantekening, een extra stukje informatie dat altijd leuk is om te lezen.

Het spreekt voor zich dat dit – geheel in stijl van Blond – een echt meisjesboek is. Hoewel de recepten zijn om je vingers bij af te likken wil je als man natuurlijk niet met dit boek gezien worden (of het moet zijn om een wit voetje te halen bij je meisje). Verder zijn het leuke recepten die in geen enkele keuken mogen ontbreken. Ben je dus vrouw, en ben je op zoek naar een stukje lekkere taart om te maken, onthoud dan: Eigen taart is goud waard!

Eigen taart is goud waard, Blond Amsterdam
Kosmos uitgevers, 2010, 144 pagina’s, hardcover.
Prijs: 22,50 euro. ISBN: 9789021548296

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. Suggestie: Almost mama, Blond Amsterdam « Suggesties

    […] dan 30.000 exemplaren verkocht. Eerder verschenen de boeken Mooi blond, Lekker Blond, Leuk Blond, Eigen taart is goud waard en Hollandse […]

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.