Recensie: Dushi

Dushi Go with Flo! maakt innovatief speelgoed en lifestyle producten voor kinderen van 0 tot 8 jaar. Daarbij gieten ze het bijzondere DUSHI go with Flo! sausje over bestaande ontwerpen.

Chick – de kip, Dunk – de eend, Flo – de dolfijn en Rabbit – de kikker zijn het hart van Dushi go with Flo! De kenmerken en voorwaarden van onbezorgd kind zijn komen in elk product van Dushi go with Flo! tot uiting:

Liefde: wat zijn we zonder liefde?
Talent: Benut je talent, doe waar je goed in bent
Wijsheid: Leren is leuk, onderzoek allesen behoud het goede
Positiviteit: positief denken maakt alles mooier en gemakkelijker.

Via Chick, Dunk, Flo en Rabbit komen liefde, talent, positiviteit en wijsheid tot leven. Dushi go with Flo! zegt dan ook “growing up can wait”. Want wie de wereld ervaart zoals een spelend kind dat doet, bouwt mee aan een mooiere wereld.

Dushi go with Flo! is me opgevallen vanwege een aantal elementen, die ze overigens zelf ook precies weten te benoemen. (het is altijd een goed teken om te zien dat leveranciers weten waar ze goed in zijn):
Het is een totaalconcept aan speelgoed en lifestyleproducten, waarin de vier karakters telkens weer terugkomen in verschillende uitvoeringen, voor diverse leeftijden. Ze groeien dus echt met de kinderen mee. Ze stimuleren de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen, hebben een hoge aaibaarheidsfactor en nodigen uit om te onderzoeken. Boven alles zijn ze kleurrijk, vrolijk en leerzaam, met extra aandacht voor vorm-, kleur- en materiaalgebruik en/of functionaliteit. Dushi beweert zelf dat het speelgoed van hoge kwaliteit is, en daarmee ook erg geschikt voor kinderdagverblijven en basisscholen. In de komende dagen/weken zal ik dat zelf aan den lijve gaan ondervinden, en jullie daar middels een aantal besprekingen van op de hoogte houden.

Wil je alvast meer zien? Kijk dan op de site van www.dushi.com

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Eén reactie op “Recensie: Dushi”

  1. Willem-Hans avatar
    Willem-Hans

    Leuk om dit te lezen. Was voor mij onbekend speelgoed. Wij verkopen zelf ook ‘feel-good’ speelgoed. Kijk eens op http://www.FeelGoodSpeelgoed.nl voor oa tafeltjes en stoeltjes, speelgoedbankjes, kapstokjes en puzzels.

    gr. Willem-Hans

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.