logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Droomsneeuw, Eric Carle


Een wat minder typisch boek uit de pen en schaar van Eric Carle. Zijn werk typeert zich namelijk vooral door een strakke herhaling, waarbij het voor kinderen heerlijk is het zinnetje of de zinnetjes af te maken, aangepast met het betreffende onderwerp. Zoals gezegd wijkt dit boek er van af. Het gaat over een boer, die slechts vijf dieren heeft. Dat is niet veel voor een boer, maar de band met de dieren is daarom des te sterker. Na een dag hard werken valt de boer in slaap in zijn luie stoel. Op kerstavond, wel te verstaan. in zijn droom begint het heel hard te sneeuwen. Zowel hijzelf als al zijn dieren raken verstopt onder een dikke, witte laag sneeuw. Als hij wakker schrikt ziet hij dat het in het echt ook gesneeuwd heeft. Vlug trekt de boer zijn rode winterjas aan, zijn warme zwarte laarzen en rode muts, om voor zijn dieren te zorgen. Hij zorgt voor wat extra sfeer door Boom te versieren en legt daaronder voor ieder dier een cadeautje neer. Als hij klaar is, drukt hij op de knop naast de schuurdeur en een wonderlijk kerstgerinkel klinkt in de winternacht…

Het boek biedt een paar leuke extra’s: ‘echte’ sneeuwvlokken op het omslag, op de laatste pagina een geluidschip dat geluid maakt als het kind op een knop drukt, en transparante vellen met daarop sneeuw. Kinderen kunnen hierbij raden welk dier erachter verstopt zit. De enige hint hiervoor wordt echter op de pagina voor de vijf dieren gegeven: in de sta zie je de achterkant van de dieren. Deze zijn echter gemaakt van geschilderde papiersnippers, zoals we van Carle gewend zijn. hierdoor is de herkenbaarheid verminderd, wat het de eerste keer lezen voor kinderen niet even gemakkelijk maakt om het dier te raden.

Ga direct naar Droomsneeuw op BOL.com.

Droomsneeuw, Eric Carle
Gottmer, 32 pagina’s, gebonden met muziekchip.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 2 jaar. ISBN: 9789025748579


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.