logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Draak Dries, Julia Donaldson, Axel Scheffler

Dries is een draakje. Hij zit op de drakenschool, waar hij leert hoe hij een grote, gevaarlijke, vliegende, vuurspuwende draak kan worden. Dat gaat hem nog niet al te best af, maar gelukkig krijgt hij hulp van een stoere meid, die hem, als het misgaat met vliegen of vuur spuwen, verzorgt met verbandjes, pilletjes en pleisters.
In de laatste klas krijgt Dries als huiswerk ‘vang een prinses’ mee, en ook nu weer komt zijn vriendin hem te hulp. Ze blijkt namelijk een prinses te zijn – eentje die genoeg heeft van de pracht en praal van het paleis en liever dokter wil worden. Ze laat zich gewillig schaken door Dries en vormt voortaan samen met hem het perfecte team: een vliegende dokter die zich per draak verplaatst!

Draak Dries is een leuk boek, waarin een drakenklas de hoofdrol speelt. Met name Dries, een leerling-draak die overal wat moeite mee heeft. En dat terwijl hij nog wel een Gouden Ster wil verdienen! Maar, zoals de achterkant van het boek al meldt, is daar zijn vriendin Annelies. Het verhaal is geschreven in dichtvorm, dat redelijk vlot verloopt. Het taalgebruik zal niet leiden tot problemen, hoewel de namen misschien wat vreemd over zullen komen in de toehorende kinderoortjes. Het meest vreemde is echter wel dat een ‘les’ de naam ‘groep’ heeft meegekregen.

Ondanks dat is het een erg leuk boek. Net als in de Gruffalo (eveneens geschreven door Julia Donaldson en geïllustreerd Axel Scheffler) wordt in dit boek de eventuele angst voor monsters weggehaald door de menselijke kant ervan te laten zien. Hierdoor wordt het allemaal heel erg herkenbaar. Het belangrijkste moraal natuurlijk is dat het niet erg is dat je iets niet kunt, en dat het belangrijk is om elkaar te helpen indien mogelijk. Als je dat doet, kun je zelfs een Gouden Ster verdienen!

Ga direct naar Draak Dries op BOL.com.

Draak Dries, Julia Donaldson, Axel Scheffler
Gottmer, oktober 2010, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789025747909


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.