logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Dolfje Weerwolfje bordspel


Dolfje Weerwolfje gaat samen met Noura, Timmie en Pa op avontuur. Ze gaan samen opzoek naar Opa Weerwolf. Opa Weerwolf is nooit ergens bang voor. Toch is hij met een gemene streek gevangen genomen door jagers en zit nu opgesloten in het kippenhok. Jij bent Dolfje Weerwolfje, Noura, Timmie of Pa en je probeert Opa Weerwolf zo snel mogelijk te bevrijden. Hiervoor moet je natuurlijk wel eerst weerwolf worden! Bevrijd Opa Weerwolf en win het spel.

Dolfje Weerwolfje bordspel is een leuk en relatief eenvoudig spel, dat vol spanning en verzamelwoede zit. Doel van het spel is om in twee sessies een verzameling compleet te maken: in het eerste deel spaar je een puzzel compleet, dat je karakter moet vormen. In het tweede deel moet je een aantal hulpmiddelen bij elkaar sprokkelen, zoals sleutels, zaklampen, codes en touwen, die nodig zijn om opa te bevrijden.

Dit alles doe je door met een zeer mooi vormgegeven poppetje over het veld te bewegen. In het eerste deel gaat dit heel gestructureerd, aan de hand van 8 loopkaarten. Op iedere kaart staat een getal, wat het aantal stappen voorstelt dat je mag bewegen. Alle kaartjes brengen je precies tot op het einde. In het tweede deel worden alle loopkaarten bij elkaar gelegd, en pak je willekeurig een aantal stappen.

Op het bord kom je vakjes tegen waarmee je een onderdeel kunt verkrijgen (of kwijtraken). In het eerste deel staat letterlijk op het vakje wat je mag pakken, in het tweede deel ben je altijd aangewezen op een ‘spinner’ waar je aan mag draaien om te bepalen wat je hebt. Krijg je niet alle onderdelen bij elkaar? Geen nood: als je bij de finish komt zonder alle onderdelen kun je deze in het ‘schemergebied’ bij elkaar sparen. Dat maakt het wel zo spannend, en een stuk minder frustrerend als je niet alles bij elkaar gespeeld krijgt.

Het spel is erg mooi en sfeervol vormgegeven. Het langwerpige bord laat zich in drie delen opvouwen. De eerste paar keer spelen bleef het wat eigenwijs omhoog staan, maar het moest gewoon wat losser worden door het gebruik. Ook de spinner had hier baat bij: als het bord vlak op de tafel ligt draait deze perfect. De 3 dimensionale poppetjes zijn gewoon stoer. Erg leuk gedaan, je kiest echt een karaktertje uit het boek. Een mooi spel, niet alleen voor de Dolfje Weerwolfje liefhebbers, maar ook voor iedereen die graag een spel speelt. Gezien de wat lastige spelstructuur en de enorme hoeveelheid aan afkortingen (die na een tijdje wel logisch klinken) is de minimumleeftijd echt 6 jaar.

Dolfje Weerwolfje bordspel, Identity Games
Prijs: 14,95 euro. Uitgegeven: september 2010. Leeftijd: vanaf 6 jaar.
Aantal spelers: 2-4. Speltijd: ongeveer 30 minuten.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.