logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Dingen om te maken en te doen met prinsessen, Ruth Brocklehurst


In dit geweldig knutselboek vind je heel wat ideeën om jezelf tot een prinses om te toveren. Volg de eenvoudige stappen en maak je eigen glitterkroontje en koninklijke rozetten. Je kan je eigen kamer inrichten als een koninklijk paleis met glinsterende kroonluchters, vrolijke vlaggen en nog veel meer.

In dit boek zitten honderden prachtige stickers waarmee je de dingen die je gemaakt hebt prachtig kunt versieren.

Dingen om te maken en te doen met prinsessen is een erg leuk activiteitenboek voor de prinses-minnende meisjes. Het omvat een groot aantal ideeën en suggesties om prinses-achtige voorwerpen te maken, zoals een prinsessenhoed, kroontjes, ceinturen, muiltjes en natuurlijk het onontbeerlijke damestasje. Ook niet-draagbare voorwerpen worden getoond, zoals een echte kasteel zigzagkaart, een collage waarbij een feestmaal wordt getoond of een mobile, deurhanger, fotolijstje of zelfs koninklijk inpakpapier! Zo kun je alles wat je doet om het thema prinsessen hangen.

Naast haalbare suggesties voor kleinere knutselaars is het boek eerder geschikt voor wat oudere meisjes, vanaf een jaar of 6 moet het merendeel van de activiteiten haalbaar zijn. Met wat hulp van ouders of verzorgers zijn het echter allemaal juweeltjes. Ook de ouders kunnen nog wat opsteken uit het boek, zo worden in het boek bijvoorbeeld ook leuke tekentips gegeven om de mooiste en meest sierlijke prinsessen neer te zetten.

Een erg leuk boek waarmee je gezellig samen aan de slag kunt. De stickervellen in het midden van het boek maken het natuurlijk helemaal compleet, daarmee kun je alles nog meer in sfeer zetten. Het leukste van het boek is wel dat de creaties allen zonder speciale hulpmiddelen te doen zijn, je komt wel eens boeken tegen waar je niet eens een schaar en lijm in tegenkomt. Wel wordt er uiteraard veel gebruik gemaakt van speciale papiersoorten, maar dat is niet meer dan logisch.

Dingen om te maken en te doen met prinsessenRuth Brocklehurst
Activiteiten Usborne, februari 2011, 32 pagina’s, paperback.
Prijs: 6,95 euro. Leeftijd: vanaf 6 jaar. ISBN: 9781409530800

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.