logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Diego en het grote panda-avontuur

De avontuurlijke Diego, neef van Dora, is een dierenredder en natuurexpert die ook nog eens in staat is met dieren te praten. Diego’s wereld is gevuld met high tech gadgets. Diego heeft een zusje, Alicia, en die is 11 jaar en een kei met computers.

In Diego en het grote Panda avontuur verlaat hij zijn vertrouwde Zuid-Amerikaanse continent om overzee dieren te helpen en te redden. Hij gaat bijvoorbeeld naar Australië om koala’s te helpen, naar Madagaskar om een Maki terug te brengen naar zijn familie en natuurlijk naar China om panda’s te helpen. Natuurlijk ligt hier ook een nadruk op de dieren en hun leefomgeving, maar in deze serie komt ook de menselijke bemoeienis best duidelijk naar voren. Met als moraal: je moet lief zijn voor dieren, laat ze lekker genieten in hun eigen leefomgeving!

Wat opvalt is dat Diego in deze vier afleveringen zijn trouwe t-shirt met survival-vestje heeft ingeruild voor een meer trendy trui met capuchon. Staat hem stukken beter, en maakt hem een heel stuk jonger. Wil je het verschil zien? Op de DVD staat ook een bonusaflevering van Dora, waar ze Diego moet redden. Een wat oudere aflevering, waar de verschillen goed in te zien zijn. Een erg leuke film voor de Diego-fans onder ons, maar ook voor dierenliefhebbers of voor als je kinderen wat meer bewust wilt maken van de dieren op de wereld of op subtiele manier wilt laten zien wat er dieren allemaal wordt aangedaan.

Diego en het grote panda-avontuur, Paramount

Tijdsduur: 92 minuten, Animatie, avonturenfilm.
Leeftijd: vanaf 3 jaar, ook in Nederlands gesproken
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 15 euro)

Deze film bij:  BolWehkamp

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] het tijdschrift staan een tweetal verhalen, afkomstig van de televisieserie van Diego. Een klein puntje van kritiek hierbij is de vertaling van dit verhaal naar een verhaal op papier: […]

  2. […] helpen met het verzorgen van dieren in de dierenopvang. Hierbij worden ze geholpen door Dora, Diego, Kai-lan en Kai Lans opa. De uitleg is volledig in het Nederlands gesproken. Een klein nadeel […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.