logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De kronieken van Fantasia 2: De betoverde poort, Geronimo Stilton

In dit tweede deel uit de 5-delige fantasyreeks De Kronieken van Fantasia, volgen we opnieuw de avonturen van de jonge Boself Saturno en zijn onafscheidelijke metgezellen Regulus en Spica en de tovenaar Stellarius.

Samen gaan ze op zoek naar het oude Kabouterrijk, en onderweg zullen ze talloze nieuwe gevaren moeten trotseren. Ze hebben maar één doel: de Zwarte Koningin verslaan en het Kaboutervolk bevrijden van de tirannie van het Duistere Leger!

Na het Kabouterrijk zullen nog vele rijken bevrijd moeten worden. Alleen zo kan de vrede in Fantasia hersteld worden.

De kronieken van Fantasia 2: De betoverde poort is een ontzettend spannend boek, dat wellicht iets wegheelft van het epische avonturendrama De ban van de Ring. Wellicht geef ik boek nu te veel eer, misschien wek ik nu wel verwachtingen die niet geheel waargemaakt worden, want het alom bekende en beruchte werk van Tolkien is natuurlijk de topper in dit genre, maar er zijn wel degelijk verwijzingen en overeenkomsten te vinden tussen de beide boeken. Een tovenaar aan kop, die zijn eigen plan trekt en als gids fungeert, een magisch voorwerp dat vernietigd moet worden, betoverde wapens, geesten als ridders, nagenoeg onverwoestbaar… Maar ook al zijn er overeenkomsten te vinden, het blijft wel een geheel eigen verhaal, met eigen avonturen, wendingen, en onderlinge verbanden. Spannende avonturen met de elfen in een kabouterland, waar trollen, steenmensen en andere vreemdsoortige wezens de dienst bepalen: probeer dit boek maar eens te laten liggen! Daarbij komt dat het ontzettend leuk en sfeervol is vormgegeven, met een donkerbruine inkt en sfeervolle getekende illustraties. Een echte aanrader voor avonturen- en fantasyminnende lezers.

De kronieken van Fantasia 2: De betoverde poort, Geronimo Stilton
Baeckens books, maart 2011, 384 pagina’s, hardcover.
Prijs: 17,95 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789054616894


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Lees ook: Wie is de echte schrijver van Geronimo Stilton Wie is de illustrator van Geronimo Stilton Interview met Geronimo Stilton Lees al onze recensies van Geronimo Stilton

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.