logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De grote Kluitman kinderatlas, Chez Picthall

De grote Kluitman kinderatlas is een overzichtelijk boek vol landkaarten en prachtige foto’s. Over ieder gebied kom je veel te weten, zoals beroemde gebouwen, inheemse dieren, cultuurfeitjes en nog veel meer. Bovendien vind je in het boek handige overzichten met alle landkaarten ter wereld, waarbij er van ieder land wordt genoemd wat de hoofdstad is en hoeveel inwoners het land kent. Erg leuk om te vergelijken met ons eigen kikkerlandje!

Maar niet alleen de feiten worden behandeld. Ook is er veel aandacht voor het milieu en de veranderingen die daarin gaande zijn. Zo wordt er een stukje bewustzijn gekweekt voor het milieu en onze aarde: want het zou toch zonde zijn als er over een paar jaar alleen nog maar ijsberen in dierentuinen te zien zijn? Ook worden een aantal cultuurverschillen aangekaart, waarbij je natuurlijk na kunt gaan waarom die verschillen er zouden kunnen zijn: kleding en gewoontes hebben natuurlijk vaak te maken met de omgeving waarin een volk woont.

De grote Kluitman Kinderatlas is een ontzettend mooi boek om door de kijken. Het blijft wat algemeen en oppervlakkig, maar dan bekijk ik het vanuit mijn eigen oogpunt. Vanuit kinderen is het een ware ontdekkingsreis door de wereld, en die kan niet lang genoeg duren. Is de wereld te groot? Kluitman heeft ook een atlas waarin Nederland in woord en beeld wordt getoond.

De grote Kluitman kinderatlas, Chez Picthall
Kluiman, 2008, 64 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 7 jaar. ISBN: 9789020691498


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Leren over aardrijkskunde? Lees dan Recensie: Geoprimo, Selecta

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.