logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De dief en de magiër deel 1, Sarah Prineas

Eigenlijk had Rafi dood neer moeten vallen toen hij de locus magicalicus, een steen met magische krachten, stal uit de jaszak van de oude tovenaar Nimmeral. Maar dat gebeurde niet. Nimmeral is dan ook heel verbaasd en zijn interesse is gewekt: waarom is de jonge dief nog in leven? De magiër besluit Rafi aan te nemen als zijn leerling, op voorwaarde dat de jongen binnen een maand zijn eigen locus-steen vindt. Tijd genoeg denkt Rafi, maar dat valt tegen. De tovenaarslessen van Nimmeral kosten veel tijd, en dan moeten meester en leerling er ook nog achter zien te komen waarom de magie uit de stad Wellekom verdwijnt.

De dief en de magiër is een spannend boek tot de laatste letter. Als je van een wereld van magie houdt, waar mysteries elkaar in een rap tempo opvolgen en je vindt het leuk om je hoofdkarakter zichzelf te zien ontwikkelen in een bepaalde rol, zit je al helemaal gebakken. Het boek vertelt het verhaal vanuit twee standpunten. het hoofdverhaal is als een dagboek geschreven vanuit Rafi, ofwel Rafael. Hierin zijn ook de gedachtes en sarcastische opmerkingen opgenomen van de jongen, zodat het echt overkomt als een persoonlijk schrift. Na ieder hoofdstuk zie je een bladzijde uit het dagboek van zijn tovenaarsmeester, Nimmeral. Deze zijn vormgegeven als een oud perkament, compleet met vlekken, beschreven in een strak geschreven sierschrift. Onderaan iedere pagina zijn geheime boodschappen opgenomen, die je later in het boek leert ontcijferen.

Voor in het boek kun je een landkaart terugvinden. Niet nuttig, maar wel leuk, omdat je zo een beetje kunt ingaan hoe ver alle locaties van elkaar verwijderd zijn. Prineas laat met dit boek zien dat ze zich ook in kan leven in de wat oudere jeugd. Ze heeft de wereld prima doordacht, en de karakters komen geloofwaardig over. Door niet alles prijs te geven blijft er soms wat onduidelijkheid over een bepaalde situatie, waardoor je alleen maar gemotiveerd wordt om verder te lezen. Uiteindelijk valt alles op zijn plaats en is het een afgerond verhaal, maar houdt in je achterhoofd dat er ook nog een deel twee bestaat en dat deel drie op komst is! Geen nood om te treuren, dus.

De dief en de magiër deel 1, Sarah Prineas
Gottmer, uitgegeven, 288 pagina’s, paperback.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789025743468


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.