logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De avonturen van Odysseus, Geronimo Stilton

Het was een dag als alle andere toen Benjamin, mijn lievelingsneefje, me opeens vroeg: ‘Oom Geronimo, wie is Odysseus?’
Ik kon mijn oren niet geloven … Benjamin was nieuwsgierig naar Odysseus, mijn lievelingsheld en de hoofdrolspeler in een heel oude, Griekse sage boordevol spannende avonturen, waarvan je snorharen overeind gaan staan!
Hierdoor kreeg ik een muizenissig idee: waarom zou ik jullie niet allemaal het ongelooflijke verhaal van Odysseus vertellen?
Ga mee op een legendarische reis over woeste oceanen en dwars door onbekende landen, waar monsterlijke wezens, listige verraders en levensgevaarlijke situaties op ons wachten…

De avonturen van Odysseus is de klassieke vertelling, maar heeft een staartje gekregen. Excuses voor deze eenvoudige en doorgezaagde woordspeling, maar in dit geval dekt het de lading prima! Het is leuk vertaald en omgezet naar de wereld en karakters van Geronimo Stilton, en ook volledig in de stijl van de serie. Dat houdt in dat kernwoorden in zinnen en alinea’s bewerkt zijn met verschillende lettertypes, kleuren, en dat de regels van de standaard zetkunst niet zo nauw worden genomen. Hierdoor is het een bijzonder levendig en toch uitgebreid verhaal geworden, waarin de klassieke vertelling aan de jonge toehoorders wordt overgedragen. De leeftijd zal zo rond de acht à tien jaar liggen, dat is een beetje afhankelijk van hoeveel het kind kan hebben. Het is tenslotte toch een behoorlijk pittig verhaal, vol verraad, moord en doodslag. Hoewel het feit dat het om muizen gaat het leed iets verzacht, kan het voor sommigen heftig genoeg zijn. Na de vertelling volgt het verhaal in een notendop: een stipverhaal van enkele pagina’s vertelt dezelfde geschiedenis. Ter verdieping en wellicht ook verheldering van de materie vind je achterin het boek een stuk over ‘de wereld van Odysseus’, een naslagwerk waar je op alfabet de belangrijkste personen en wezens nog eens na kunt lezen. Erg leuk, zeker om een toch wat stoffig verhaal weer onder de jongeren populair te maken.

De avonturen van Odysseus, Geronimo Stilton
Baeckens books, maart 2010, 384 pagina’s, hardcover.
Prijs: 19,99 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789054614968


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Lees ook: Wie is de echte schrijver van Geronimo Stilton Wie is de illustrator van Geronimo Stilton Interview met Geronimo Stilton Lees al onze recensies van Geronimo Stilton

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.