Recensie: De Appel, Dushi

Chick, Dunk, Flo en Rabbit wonen in een grote boerderij. Ze vervelen zich een beetje op de zolderkamer. Dan ziet Dunk door het zolderraam een boom met een lekkere, grote appel. Daar hebben ze wel zin in! Maar de appelboom is heel ver weg. Om er te komen moeten ze een meer oversteken en hoge bergen beklimmen. Zullen Chick, Dunk, Flo en Rabbit de obstakels overwinnen? Krijgen ze de appel te pakken?

De Appel is een boek over samenwerken, over willen over doorzettingsvermogen. Door het verhaal heel worden de individuele sterke punten van ieder karakter behandeld en ingezet om zo naar de boom te kunnen gaan. Als ze bij hun doel aankomen is er maar één enkele manier om de appel te kunnen pakken: een vriendentoren maken!

Het boek is vrolijk vormgegeven, en maakt gebruik van collagetechnieken, aangevuld met harde penlijnen. verschillende materialen worden hier gecombineerd: foto’s, stof, papier, vilt, ga zo maar door. Met behulp van penlijnen worden de verschillende karakters beter neergezet, en krijgen ze een cartoon-achtige uitstraling. Ook worden lijnen en pijlen ingezet om de richting van figuren neergezet, maar wordt ook duidelijk gemaakt waar iemand naartoekijkt. Een leuk en lief boek voor de allerkleinsten, die perfect aansluit bij de wereld van Dushi.

De Appel, Dushi
Dushi, 2006, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf xxx jaar. ISBN: 9789078518013

Dit boek bij: Dushi |  AltijdLeuk

Lees ook: Dushi en Dushi Speelgoed

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] het prachtige boek De Appel, waar kinderen van blijven genieten, komt dit hele herkenbare boek: Een ziek kroontje. Want ben […]

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.