logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Dael O’Ring Easy Yellow


Van Nederlandse bodem komen soms de leukste spellen. Neem bijvoorbeeld het spel Wobble, dat ik enige tijd geleden besprak. Maar er is natuurlijk meer, zoals dit superverslavende spelletje Dael O’Ring in de variant Easy Yellow.

Vergis je echter niet in de naam: Easy is blijkbaar een heel rekbaar begrip! De eenvoud en het vernuft gaan hand in hand. Het spel is vernoemd naar de Oudgriekse architect Daedalus, die als eerste een gebouw in de vorm van een labyrint ontwierp levert in de tegenwoordige tijd de naam voor een spel met een verborgen doolhof in een ring: Daedalus’ Ring… De Dael ‘O Ring.

Het principe van Dael O’Ring is eenvoudig: het is een stokje met een puntje en een ring met een verborgen doolhof. Je speelt het spel door op gevoel de ring rond de stok te draaien en te schuiven, net zolang tot het lukt de twee van elkaar te scheiden. En dat blijkt enorm verslavend! Zelfs de mensen die niet tegen hun verlies kunnen blijven geboeid door het vernuftig in elkaar gezet spel. Door de eenvoud van het principe kan zowel jong als oud er mee omgaan. Eenmaal bekend met het doolhof zul je het sneller in en uit elkaar weten te krijgen, maar tot die tijd zal het een kwestie zijn van het vertrouwen op je gevoel. Daarmee is het een ideaal speeltje voor op de werkplek, tijdens het lezen van documenten of teksten.

vanwege zijn eenvoudige speelwijze is het een ontzettend leuk spel voor jong en oud, zowel mijn zoontje van vier jaar als mijn collega’s achter in de dertig hebben de grootste schik met het (proberen) oplossen van de puzzel. Heb jij er nog geen gekocht? Ren dan naar de winkel of gebruik één van de onderstaande snelkoppelingen!

Dael O’Ring Easy Yellow
Dael O’Ring Toys BV. Leeftijd: vanaf 5 jaar. Prijs: 9,95 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.