logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Cats and Dogs – the revenge of Kitty Galore

Kitty Galore was ooit een van de beste agenten. Nu heeft ze een duivels plan om de wereld tot haar krabpaal te maken. Niet alleen haar blaffende vijanden, maar ook haar kattige kameraden moeten het hierbij ontgelden. Katten en honden slaan voor het eerst de poten ineen om een wereldwijde CATastrofe te voorkomen. In dit grappige avontuur hoort u de geweldige stemmen van Christina Applegate, Michael Clarke Duncan, Neil Patrick Harris, Sean Hayes, James Marsden, Bette Midler en Nick Nolte en ziet u Chris O’Donnell en Jack McBrayer.

Cats & Dogs 2 – the revenge of Kitty Galore is een erg leuke persiflage op de hele Bond-filmreeks en een heel scala aan andere (maffia) films. Er wordt dan ook flink de draak mee gestoken.. of worden ze vereerd? De koppelingen zijn echter wel degelijk aanwezig. Het is dan ook een enorme leuke uitdaging om zelfs in de kleinste details te zoeken naar elementen die je doen verlangen naar een Martini. Shaken, not stirred, uiteraard.

Ondanks dit plezier dat de film met zich meebrengt is het verhaal flinterdun. Amusant, maar dun. De animaties zijn prima in orde, de special effects indrukwekkend, het is duidelijk dat er genoeg aandacht en tijd in de productie is gestoken, en dat het budget niet de beperkende factor was. Nee, misschien is dat wel om een leukere versie van de eerste film neer te zetten. Hoewel het wel gelukt is een grappigere film neer te zetten, is deze jammer genoeg niet origineler of beter dan diens voorganger uit 2001.

Heb je echter zin in een avondje vermaak of wil je eens je ogen uitkijken naar de special effects en vreemde gedachtekronkels van de filmmakers, dan is het een leuke film, want hoewel sommige wendingen vergezocht zijn en soms ook echt ‘over the top’: creatief en consequent zijn ze zeker. Een mooie film, leuk voor kinderen en vermakelijk voor volwassenen.Voor kinderen is de film leuk vanwege het verhaal en de geloofwaardigheid van de verfilming, hoe sci-fi die eigenlijk ook is, voor de volwassenen vanwege de vele verwijzingen naar andere films. De vraag is: hoe irritant zullen de kinderen het vinden als de ouders juist op die momenten lachen als er niet direct iets grappigs gebeurd?

Cats&Dogs 2 – the revenge of Kitty Galore, Warner Bros

Tijdsduur: 82 minuten, Avonturenfilm.
Leeftijd: vanaf 10 jaar, ook in Nederlands gesproken
Verkrijgbaar op: DVD, Blu-ray, blu-ray 3D

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.