logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Broodtrommelboek, Marije Vogelzang


Een monstertrommel, geheime boodschappentrommel, gebroken hartentrommel, in het Broodtrommelboek verzint Marije Vogelzang het ene idee na het andere om in de broodtrommel van je kind te stoppen.

het Broodtrommelboek is voor iedereen die niet die kleffe boterham meer mee naar school of werk wil nemen. Want wie wordt er nu vrolijk van zo’n zweterig plakje kaas op een inmiddels klef geworden boterham omdat er op die andere toevallig net te veel jam heeft gezeten? Bij ons staat het boek in ieder geval binnen handbereik, dus dat is verleden tijd. Iedere lunchtrommel kan nu een waar feest worden, dankzij de creatieve hersenspinsels van Marije Vogelzang.

Niet alleen leuke recepten staan in dit boek (mueslirepen, sausjes, drankjes en natuurlijk verschillende andere sandwiches en snacks), maar ook gewoon dingen die je met bijvoorbeeld fruit kunt doen. Wist je bijvoorbeeld dat je er figuurtjes in kunt prikken met een naald? Die gaatjes drogen uit en verkleuren: zo wordt je tekst pas goed zichtbaar! En bedenk dan eens wat je er mee kunt doen: gezichtjes voor de kleuters, mobieltjes voor de oudere jeugd, een boodschap voor je lief… maar ook sinaasappels, mandarijnen, kaas, ja eigenlijk met alles worden de grenzen opgezocht. Want ook in een broodtrommel geldt: presentatie is alles.

Marije bepreekt de recepten en mogelijkheden in een aantal verschillende hoofdstukken, waarin alle trommels in dat thema worden gevuld. Denk bijvoorbeeld aan een liefdestrommel, een Doggy bag, superpowertrommel, topotrommel, een tovertrommel en nog veel meer. Dat Marije dicht bij de jeugd staat is duidelijk in dit boek: pokémon, dreuzels, alles wat hip&trendy is passeert de revue. Door het hele boek staan leuke tekeningen en foto’s die nog meer diepgang geven aan het thema. Een leuk boek om naar te kijken en door te lezen, maar nog leuker is het om alles te proberen en op te eten! Nooit meer een saaie lunch, dat is gegarandeerd.

Broodtrommelboek, Marije Vogelzang
Uitgeverij Snor, september 2009, 117 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. ISBN: 9789079961047

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.