Recensie: Bij mij thuis in de moestuin, Sara Gillingham en Lorena Siminovich


In dit sfeervolle kartonboekje van Sara Gillingham kunnen de allerkleinsten ontdekken waarom de moestuin zo’n gezellig plekje is – voor een muisje, wel te verstaan. Het thema’s waaraan het boekje is opgehangen zijn herfst, de moestuin en een muisje, dat lekker van een pompoen aan het snoepen is. Op iedere pagina is iets te ontdekken, hoewel dat vrij minimaal is. De plaatjes zelf, vormgegeven door Lorena Siminovich, zijn erg sfeervol vormgegeven en stralen rust en evenwichtigheid uit.

Het toppunt van het boekje is echter het vilten muisje, dat het hart vormt van het boek. Vanuit de achterkant van het boek kun je er een vinger insteken, zodat je het muisje kunt bewegen en het diertje kunt laten vertellen. Succes gegarandeerd! Het muisje zit ook degelijk bevestigd, en kan dus wel tegen een stootje, evenals het dikke karton waar het boekje van gemaakt is. Hierdoor is het niet alleen geschikt om met de allerkleinsten te kijken, maar kan wat later ook zelf gelezen worden. Ook het beweegbare hertje ziet er degelijk genoeg uit om door de kinderen bespeeld te worden.

Bij mij thuis in de moestuin, Sara Gillingham en Lorena Siminovich
Gottmer, november 2010, 12 pagina’s, hardcover.
Prijs: 8,95 euro. Leeftijd: vanaf 18 maanden. ISBN: 9789025748616

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Ook besproken van Sara Gillingham: Bij mij thuis in het bos

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Eén reactie op “Recensie: Bij mij thuis in de moestuin, Sara Gillingham en Lorena Siminovich”

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.