logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Ben 10 Cosmic destruction, Wii

In Ben 10 Ultimate Alien: Cosmic Destruction neem je de rol aan van de zestienjarige Ben Tennyson. De jonge held kan veranderen in één zestien alienvormen om de mensheid te redden van een verwoestende meteorietenregen. Tijdens zijn missie  doorloopt hij verschillende levels en moet hij de strijd aangaan met gemene eindbazen.

Ben 10 Ultimate Alien: Cosmic Destruction introduceert verschillende aliens die bekend zijn uit de animatieserie van Ben 10 met ieder zijn eigen unieke aanvallen en krachten. Naarmate je meer ervaring opdoet kun je de aliens nog sterker maken door hun krachten te verbeteren. Naast uitgebreide actie moet er ook gepuzzeld worden om het einde van het level te kunnen vinden.

Merchandise koop je bij:

Ben 10 Cosmic destruction is een echte vecht- en puzzelgame. De doelgroep is echter enigszins onbeslist in deze markt: het spel is vrij eenvoudig te spelen: de vechtscènes zijn vlot te doorlopen met nagenoeg alle alienvormen, en al helemaal als je een ‘vechtersbaas’ selecteert, en ook de puzzels zijn niet moeilijk. Sterker nog: met een enkele druk op de knop krijg je je doel in zicht. Je weet dus direct waar je naartoe moet en wat je moet doen. Enige ruimte voor twijfel is er niet, want je krijgt per puzzel ook duidelijke aanwijzingen te horen. Het uitvoeren van de puzzels is echter een ander verhaal: er wordt veel gevraagd van je behendigheid, waarbij de keuze van de alien een cruciale rol speelt. Iedere alien heeft namelijk zo zijn eigen sterke en zwakke puten, waar je gebruik van moet maken om de puzzels tot een goed einde te kunnen brengen. Jammer genoeg zijn alle aanwijzingen in het Engels, zowel gesproken als geschreven, zodat jongere kinderen er lastig gebruik van kunnen maken. Ook kinderen van de doelgroep (12+) zullen er wellicht moeite mee hebben, afhankelijk van hun taalkennis. Leuk is wel dat je de aliens uknt opwaarderen, zelfs tot in een ‘ultimate’ vorm. Zo worden ze nog krachtiger en krijgen ze krachtigere eigenschappen. Hierdoor wordt het rpg-element goed uitgebouwd en krijg je een soort band met je alien. Ook mag je reizen naar bekende locaties, zoals Parijs, Tokyo, China en Rome, waarbij iedere omgeving natuurlijk zijn eigen vormgeving en omgevingen kent. Alles is redelijk netjes vormgegeven voor de begrippen van de Wii. Het spel laat zich lekker bedienen, en ook de camera zit nauwelijks in de weg. Met een druk op de knop kun je hem bovendien gecentreerd achter je plaatsen, dat is altijd handig. Leuk detail is ook dat het spel gebruik maant van dezelfde stemacteurs als de tekenfilmserie, waardoor de beleving wordt versterkt. Een leuke poging om de Cartoon Network tekenfilm tot leven te wekken, waarbij het enige minpunt wellicht het lage niveau maar vooral het Engelse taalgebruik is.

Ben 10 Cosmic destruction, Wii, PS3, XBOX 360, NDS, PSP
Namco Bandai. Leeftijd: vanaf 12 jaar. Prijs: 39,95 euro

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. Nieuws: Tekenfilmserie Ben 10: Ultimate Alien, Cartoon Network – CooleSuggesties

    […] BEN 10: ULTIMATE ALIEN, vanaf 17 maart iedere donderdag om 16.40 uur. Voor meer informatie, kijk op https://www.cartoonnetwork.nl/ […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.