logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Iedereen bakt, James Peterson


iedereen baktDe schrijver van dit bakboek, James Peterson, begint met een openhartige bekentenis: hij is een kok, geen bakker. Het baktalent stroom hem blijkbaar niet door de aderen, maar, zo vertelt hij, dat bewijst maar des te beter dat als ik het kan, jij het ook kan. En daarmee wil hij zeggen dat iedereen bakt, als je het maar wil. Het mooie, grote boek Iedereen bakt is een geweldig boek voor zowel beginners als wat meer gevorderde bakkers. Alle gerechten zijn verzameld en geordend in een paar hoofdstukken: cakes en taarten, open taarten en gebak, koekjes, broden en brooddesserts, en custard, souffles, vruchtencurd en mousses. James Peterson ken je misschien wel van zijn geweldige boeken Koken en Bakken, die we eerder mochten recenseren op LeukeSuggesties. Nu is dit boek, Iedereen bakt, een goedkopere uitgave van het boek Bakken. Heb je dat boek dus al in de kast staan, kun je aan deze versie voorbij lopen. Vanuit die twee boeken weet je, dat James er helemaal niet voor terugdeinst om je de grootste geheimen en trucs te vertellen. Ook in Iedereen bakt doet hij dat. Het eerste hoofdstuk van het boek draait allemaal om de basistechnieken. In woord en beeld laat hij zien hoe je verschillende soorten cakes maakt, op basis van boter, gesmolten boter, olie, plaatcake en nog veel meer, maar ook laat hij zien hoe je glazuren en ganaches maakt. Alle uitleg is duidelijk en helder, stap voor stap omschreven en voorzien van en mooie foto. Wat zeker opvalt in dit boek is dat James niet stopt bij het recept alleen. Hij laat je namelijk ook zien hoe je jouw creaties op een geweldige manier presenteert. Verschillende decoratietechnieken komen daarbij aan de orde, van het vormen van fondant en marsepein tot het opspuiten en kleuren van botercreme. Kijk alleen maar eens naar die geweldige taart op de voorkant… Dat wil je toch ook kunnen maken? En met het boek Iedereen bakt heb je de technieken al binnen handbereik. Nu is het een kwestie van oefenen. Op naar de keuken! Iedereen bakt, James Peterson Uitgeverij Karakter, 400 pagina’s, paperback. Prijs: 15 euro. ISBN: 9789045207896

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.