Recensie: Amori Aftelkalender

Leuke, spannende of belangrijke gebeurtenissen in een kinderleven zijn altijd lastig. Wachten is zó moeilijk! Of het nu een verjaardag is, de komst van Sinterklaas of een vakantie; kinderen leven er enorm naar toe en de dagen kunnen niet snel genoeg gaan. Met deze kalender weten kinderen precies waar ze aan toe zijn en wordt het ‘aftellen’ een feest! Bovendien kunnen kinderen echt gaat toeleven naar de dag, en zelf een beetje in de gaten houden hoe lang het nog duurt voor de belangrijke gebeurtenis plaats zal vinden.

Vanaf 10 nachtjes voor een belangrijke gebeurtenis mag er elke dag een sticker geplakt worden tot de grote dag is aangebroken. Als 10 nachtjes te veel zijn voor het kind, kan er natuurlijk ook voor gekozen worden om minder nachtjes af te tellen. Twee bladen kunnen zelf ingevuld worden; net welke gebeurtenis voor het kind belangrijk is. De ingevulde bladen zijn: verjaardag, vakantie, logeren, Sinterklaas en school. De kalender heeft een ringband in de bovenzijde met een oog, waardoor je hem makkelijk op kunt hangen. De pagina’s zijn stevig en dik, waardoor het echt een gebruiksvoorwerp is. Op de achterpagina is een maandkalender afgebeeld, zodat je hem de rest van het jaar gewoon kunt laten hangen. De twee zelf in de delen pagina’s zijn overigens ook prima te gebruiken als beloningskalender: 10x iets doen, en dan mag je….  Een ideaal systeem voor de ongeduldige kinderen, die last hebben van de spanning bij spannende activiteiten of gebeurtenissen, maar ook gewoon leuk voor alle andere kinderen!

Amori Aftelkalender
AMoRi For Kids. Leeftijd: vanaf 2 jaar. Prijs: 9,95

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Kijk ook: Recensie: Amori PeuterPlasboekje voor zindelijkheidstraining

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.