Recensie: Alles uit de kast, Karin Luiten


Te druk om te koken? Left-overs achter in de koelkast? Karin Luiten geeft in dit boek, naast meer dan 60 recepten, ook praktische tips voor een beter georganiseerd culinair leven.  Hoe richt je je voorraadkast in? Wat is handig om altijd in huis te hebben? Hoe maak je in een handomdraai iets verrassends van een kliekje? En hoe kook je in een keer meer dan één maaltijd tegelijk? Zonder strengheid of al te grote dwang is dit boek een fijne manier om je keuken beter te organiseren en met plezier alles uit de kast te halen voor een verbluffende maaltijd!

Restjes

Na het succes van Karins eerste boek kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven: Alles uit de kast. Het thema van dit boek borduurt voort op de handige index van het vorige deel. Want wat doe je met die andere helft van de courgette, die drie-kwart pompoen of die bos bleekselderij? Dit deel, dat is ingedeeld naar de seizoenen (en ook veel gebruik maakt van seizoensgebonden ingrediënten) toont een aantal ‘estafetterecepten’: een reeks opeenvolgende recepten, waarbij je bij ieder volgend recept weer gebruik kunt maken van de resten van de vorige dag. Duidelijk is dat het geen opgelegd menu is, maar enkel suggesties. Genoeg variatiemogelijkheden in de aangeboden gerechten!

Makkelijke recepten

Lekker gemakkelijk koken, zonder pakjes en zakjes, en vooral ook zonder uren in de keuken te hoeven staan. En ook zonder iedere dag naar de winkel te hoeven gaan om versie ingrediënten te halen. Slim koken dus, waarvoor ook de nodige tips worden aangedragen (zoals slim boodschappen doen, bewust bewaren en vrolijk invriezen). Het handgeschreven uiterlijk uit deel 1 heeft plaatsgemaakt voor en meer ‘volwassen’ uitstraling: kleurenfoto’s van het eindresultaat, en een normaal lettertype. De rode kleur is nog steeds prominent aanwezig. Bij de gerechten staan telkens tips, suggesties en alternatieven voor minder algemene ingrediënten. Met recht een boek om slim mee te kunnen koken!

Alles uit de kast, Karin Luiten
Gottmer, maart 2008, 144 pagina’s, hardcover.
Prijs: 16,90 euro. ISBN: 9789023012399

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] ook: Alles uit de kast Koken met Karin zonder pakjes of […]

  2. […] ook: Alles uit de kast Koken met Karin zonder pakjes of […]

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.