logo-liggend-wit-donkerblauw

Besparen met je autoverzekering met een WA of WA+


Als je in het bezit bent van een auto, dan ben je verplicht om een WA verzekering af te sluiten. Als je niet verzekerd bent, dan mag je de weg niet op. De WA verzekering dekt namelijk de schade die je veroorzaakt aan andere deelnemers aan het verkeer. De standaard WA verzekering dekt niet de schade aan je eigen auto. Deze moet je zelf betalen tenzij je een WA+ of WA volledig casco verzekering afsluit. Veel mensen kiezen voor een WA volledig casco verzekering. Maar is het in jouw situatie wel slim om voor een WA volledig casco verzekering te kiezen?

Wanneer ga je voor allrisk?

De meeste mensen kiezen eigenlijk standaard voor een allrisk autoverzekering. Ze willen goed verzekerd zijn voor de schade aan hun eigen auto. De allrisk verzekering is de enige die dit dekt. Vooral als je auto jong is kan het handig zijn. Je wilt dan niet met schade blijven rondlopen. Maar als je auto ouder wordt kan het voorkomen dat de kosten van de verzekering niet opwegen tegen de kosten van de reparatie. Een WA allrisk verzekering is flink duurder in verhouding met de waarde van je auto. Vanaf 6 jaar wordt dan ook het advies gegeven om geen allrisk verzekering meer af te sluiten.

WA+ autoverzekering afsluiten

Je auto is ouder dan 6 jaar, maar eigenlijk nog te goed om alleen WA te verzekeren. Als je auto gestolen wordt heb je geen geld om deze te vervangen. In dit geval kan je kiezen voor een WA+ verzekering. WA+ verzekering vergoed geen kosten aan je eigen auto bij een ongeluk. Maar er wordt wel schade vergoed als bijvoorbeeld je auto in brand gestoken wordt. Of als je auto gestolen wordt. Het kan ook dat er door een storm een boom op je auto valt. In dit geval wordt de kosten vergoed door je autoverzekering. Alleen als je zelf een auto ongeluk veroorzaakt en je schade hebt kan je dit helaas niet verhalen. Als je auto jonger is dan 11 jaar adviseren we altijd om een WA+ verzekering af te sluiten.

WA verzekering afsluiten

Wil je weten wanneer WA verzekering de beste optie is? Dit advies wordt eigenlijk altijd gegeven als je auto ouder is dan 15 jaar. Het is meestal niet meer handig om een dure autoverzekering af te sluiten. Tenzij je het natuurlijk over een zeldzame oldtimer hebt. Maar hier zijn weer speciale autoverzekeringen voor af te sluiten. Met een WA verzekering ben je verzekerd voor schade die je aan andere deelnemers aan het verkeer veroorzaakt. Je bent niet verzekerd voor de schade aan je eigen auto en je bent niet verzekerd als je auto gestolen wordt of verwoest door een autobrand. De dure verzekering is in dit soort situaties meestal duurder dan de auto waard is.

Autoverzekering vergelijken

Soms hoeft een allrisk verzekering niet super duur te zijn. Het kan de moeite waard zijn om te vergelijken. Sommige verzekeraars hebben bijvoorbeeld een hoger eigen risico of een claim beschermer. Hier betaal je meestal wat extra voor. Door online te vergelijken krijg je een goed beeld welke verzekering het beste bij je past.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.