logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Besparen op koffie: het kan

Koffie is een populair drankje. Zeker als je iedere dag meerdere kopjes wegdrinkt kunnen de kosten ervan best oplopen. Gelukkig zijn er ook tal van manieren om te besparen op koffie, en die hoeven helemaal niet te betekenen dat je het minder gaat drinken. Welnee, een beetje slim te werk gaan brengt je ook heel ver.

Drink het wat minder buiten de deur

Het is een beetje een inkoppertje, maar koffie die je buiten de deur drinkt is vaak vele malen duurder dan de kopjes die je thuis zet. Logisch, want naast koffie ontvang je uiteraard ook service en daar betaal je voor. Heb je echter besloten om te gaan besparen op de kosten die je aan koffie maakt, dan is eens kritisch kijken naar de kopjes die je buiten de deur drinkt vaak een slimme zet. Stel dat je er iedere dag twee drinkt. Dan kan het zomaar zo zijn dat deze twee kopjes je net zoveel of zelfs meer kosten dan alle koffie die je in een week tijd thuis drinkt bij elkaar opgeteld.

Als je je kopjes koffie buiten de deur halveert of zelfs helemaal schrapt, dan kan je dat dus een aardige kostenbesparing opleveren. Ben je erg gehecht aan een koffie onderweg naar je werk? Dan kun je in plaats van deze ergens te halen, voortaan ook zelf meenemen. Schenk thuis een thermosbeker vol, en je kunt onderweg gewoon genieten van je dagelijkse start van de dag. En dat voor een veel lagere prijs.

Let op de aanbiedingen

Koop je nooit koffie buitenshuis, of ben je gewoon op zoek naar nog meer manieren om geld te besparen? Dan kun je ook eens kijken naar de koffie die je thuis drinkt. Ook dit kan namelijk vaak goedkoper dan je denkt. Bijna iedere week is er wel een koffie aanbieding te vinden, in de supermarkt of in een andere winkel. Misschien niet altijd voor je vaste merk, maar dat geeft je meteen een goede reden om ook eens iets anders te proberen. Door koffie voornamelijk in de aanbieding te kopen, zal je zien dat je er best wat euro’s op kan besparen.

Je hebt vaak meer opties dan je denkt

Drink je al jaren een vast merk? Dan zou je ook eens een ander, goedkoper merk kunnen proberen. Het is namelijk niet het merk dat de kwaliteit bepaalt, maar het soort koffiebonen dat is gebruikt. Probeer eens te ontdekken of er een goedkoper merk is dat dezelfde ‘blend’ gebruikt, dat kan flink schelen.

Ook bij machines die pads of cupjes gebruiken loont het de moeite om eens goed naar de merken te kijken. Er zijn meer Nespresso compatible cups dan je denkt, en vaak voor een veel lagere prijs dan je gewend bent. Ook hierbij geldt weer dat de inhoud bepalend is, en niet het merk. Probeer het eens uit!

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.