logo-liggend-wit-donkerblauw

Bespaar geld op je eten

Als echte Nederlanders letten we natuurlijk op de centen. We willen geen cent te veel betalen, dat is logisch. En dus stappen we regelmatig over van energieleverancier, is geen telecomprovider veilig en rijden we liever op de fiets dan met de auto (hoewel dat laatste ook vooral vanwege het milieu is). Waar we echter stiekem veel mee besparen, zijn de wekelijkse boodschappen. Met dit handige trucje kun ook jij iedere week weer geld besparen.

Plan je eten

Een heel eenvoudige manier om geld te besparen met je eten, is je niet te laten leiden door de ‘waan van de dag’. Plan je eten, het liefst meteen voor de hele week. Neem de folder bij de hand en kijk wat er deze week in de aanbieding is. Je zult merken dat er iedere week wel nieuwe groenten en fruit in de aanbieding zijn. Dat scheelt je al snel een paar euro per week. Natuurlijk kun je ook in de winkel zelf kijken wat er in de aanbieding is, maar een beetje plannen kan je toch veel schelen. Voor iedere maaltijd heb je namelijk andere dingen nodig. Stel je kijkt in de PLUS folder dat de tomaten in de aanbieding zijn en je denkt: ‘daar ga ik een lekkere tomatensoep met ballen van maken’. In een andere folder zie je dat bij een andere supermarkt het gehakt in de aanbieding is. Dan ga je bijvoorbeeld op maandag naar de PLUS voor de tomaten en andere verse ingrediënten, en de donderdag naar de andere supermarkt voor het gehakt.

Voorraad aanleggen

Daarnaast zijn er heel veel etenswaren die je makkelijk kunt bewaren, maar waar je flink mee kunt besparen. Als ik bijvoorbeeld kijk naar limonadesiroop, dan kopen we die steevast wanneer het in de aanbieding is, en dan meteen een 12-tal bussen. Dat is meestal genoeg tot de volgende aanbieding :). Zo kun je ook makkelijk zaken als toiletpapier, vaatwastabletten en waspoeder inslaan. Dat zijn dure dingen in aanschaf, waar je heel makkelijk op kunt besparen. Als je de folders even goed doorkijkt, uiteraard.

Digitaal folderen

Omdat wij redelijk begaan zijn met het milieu, hebben we ook een Nee-Nee-sticker. Folders krijgen we dus niet op papier, maar bekijken we digitaal. Dat kan tegenwoordig heel eenvoudig, via Folderbode. Daar vind je van de meeste winkels de actuele folders. Bijkomend voordeel is dat je ook folders kunt zien die je normaal gesproken niet zou krijgen, omdat de winkels niet in jouw dorp/wijk voorkomen.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. Maaike avatar
    Maaike

    Ik ben een hamster, maar tegelijk heb ik ook zo vaak dat als ik 12 flessen limo op voorraad heb (bij wijze van) ik ineens een ingrediënt niet meer verdraag of een andere mega favoriete smaak krijg.
    Voorraden van wc papier enzo, zeker als de aanbieding zó goed is dat hij niet regelmatig terugkomt ben ik wél helemaal voor!


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.