logo-liggend-wit-donkerblauw

Bescherm je huis tegen inbraak door de juiste inbraakpreventie!

Deursloten, beveiligingscamera’s, deur- en raambeveiliging, inbraakbeveiliging en inbraakpreventie. Dit zijn zaken waar u waarschijnlijk niet dagelijks mee bezig bent, maar die wel invloed hebben op uw dagelijkse leven.

slot voordeur

Inbraak heeft veel impact

Vroeger deed bijna niemand zijn huis op slot en sleutels werden vaak onder de deurmat gelegd. Die tijden zijn helaas voorbij, want inbraken komen steeds vaker. Landelijk wordt er 300 keer per dag ingebroken.

Een inbraak kan een enorme impact hebben op mensen. De gedachte dat er iemand in huis is geweest en aan uw spullen heeft gezeten, is beangstigend. Daarbij hebben inbrekers maar een paar seconden nodig om een huis binnen te komen.

Inbraakpreventie

Om te voorkomen dat inbrekers uw huis betreden kunt u de nodige maatregelen nemen. Hoe moeilijker het is om binnen te komen, hoe groter de kans dat ze uw huis overslaan. Lees hier de meest gebruikte methodes voor inbraak, en hoe u die kunt voorkomen.

Cilinderslot vervangen

Eén van de makkelijkste en snelste manieren om in te breken is door het verwijderen van de cilinder van het slot. Dit gebeurt simpelweg met een tang of door een schroef in het slot te draaien en er met een tang uit te trekken. Mocht u een verouderd cilinderslot, beschadigd beslag, of een slot dat meer dan 3 mm uitsteekt hebben, dan raden we aan het deurslot te vervangen.

Zorg dan wel dat u een slot met cilindertrekbeveiliging aanschaft met SKG 3 sterren. Laat zowel het slot, als de cilinder en het beslag vervangen. Het deurslot of slot beslag vervangen is een precies werkje waarvoor u het beste een vakman in kan huren. Secure Locks kan u hierbij helpen. We staan 7 dagen per week 24/7 voor u klaar.

Deur en raambeveiliging

Het is voor inbrekers makkelijk om een raam, of deur, in te trappen of te forceren met een breekijzer. Om te zorgen dat u dit niet overkomt is het aan te raden om meerdere maatregelen te nemen. Door het plaatsen van beveiligingscamera’s zullen al heel wat inbrekers aan uw huis voorbij gaan. Maar mochten ze toch voor de deur staan dan is het belangrijk dat u stevige kozijnen en scharnieren hebt, en uiteraard een goed slot. Daarnaast kunt u een inbraakbeveiliging deur strip plaatsen zodat de deur niet met een breekijzer kan worden opengebroken.

raam beveiliging

Gaatjesboormethode

Veel mensen hebben de gewoonte om sleutels in deuren en ramen te laten zitten. Dit is helaas niet zo’n goed idee. Inbrekers kunnen onder het slot een gaatje boren en via dit gaatje met een hulpstuk de sleutel omdraaien. De beste deur en raambeveiliging hiervoor is gelukkig simpel; haal altijd de sleutels uit het slot.

Hengelen

Brievenbussen in deuren zijn een zwakke plek, ook als de deur verder goed beveiligd is. Met een stuk ijzer of kledinghanger kunnen inbrekers via de brievenbus de deurklink naar beneden trekken. Dit kan voorkomen worden door de deur niet alleen dicht te trekken, maar ook op slot te doen en de sleutels eruit te halen.

Flipperen

Je ziet deze methode vaak in films. Als uw slot niet echt op slot is, dan is het openen van een deur met een bankpasje of creditcard net zo makkelijk als in de film. Draai het deurslot dicht, om dit te voorkomen en plaats een inbraakbeveiliging deur strip. Er past dan geen pasje meer tussen de deur en het slot.

Insluipen

Een veelgebruikte methode is om binnen te sluipen via deuren of ramen die open staan. Sluit daarom als u het huis verlaat altijd deuren en ramen. Ja, ook die op de 2e verdieping. Vergeet ook niet Bovenlichten en wc-raampjes, u staat ervan versteld hoe weinig ruimte een inbreker nodig heeft om binnen te komen.

Babbeltruc

Het komt steeds vaker voor dat mensen zich naar binnen proberen te babbelen. Ze zullen zeggen dat ze een afspraak hebben voor de ketel, verwarming, telefoon, gasmeter of iets anders, en vervolgens stelen ze uw spullen. Laat iemand alleen binnen als u zeker weet wie het is.

Algemene tips voor inbraakbeveiliging en inbraakpreventie

Inbrekers zullen altijd kiezen voor het makkelijkste huis om in te breken. Mochten ze het idee hebben dat uw huis een haast onneembare vesting is, dan kiezen ze waarschijnlijk voor een ander huis. Uiteindelijk kan een inbreker overal inbreken, maar we kunnen ze het wel zo moeilijk mogelijk maken.

arlo beveiligingscamera
arlo beveiligingscamera

Een beveiligingscamera is één van de meest efficiënte manieren om te zorgen dat een inbreker uw huis overslaat. Niemand wil vastgelegd worden terwijl hij een misdaad begaat. De camera’s van tegenwoordig zijn van hoge kwaliteit en hebben zelfs de mogelijkheid tot persoonsherkenning en nummerplaatherkenning. Zorg daarbij altijd dat deuren en ramen gesloten zijn en op slot. Vergeet ook niet om het tuinhek of poort op slot te doen.

Kijk vervolgens goed naar je deur en raambeveiliging. Laat het slot beslag vervangen als dit beschadigd of verouderd is en wanneer nodig kunt u het cilinderslot vervangen of een nieuw slot laten plaatsen.

Checklist

Nog even een korte checklist voor inbraakbeveiliging en inbraakpreventie

 • Ramen en deuren op slot en de sleutel eruit.
 • Slot beslag vervangen als dit verouderd is.
 • Deurslot vervangen als dit verouderd is.
 • Cilinderslot vervangen als dit verouderd is.
 • Plaats een beveiligingscamera.
 • Plaats een inbraakbeveiliging deur strip.
 • Zorg voor licht rondom het huis, bijvoorbeeld met een bewegingssensor.
 • Leg geen sleutels onder een deurmat of bloempot.
 • Zorg dat er binnen ’s avonds licht brand, eventueel met een tijdschakelaar.
 • Zorg dat als u niet thuis bent iemand regelmatig de post opruimt.
 • Zorg dat sleutels geen adreslabel hebben.
 • Bewaar ladders in een afgesloten ruimte zoals een garage of schuur.
 • Bewaar kostbaarheden uit het zicht en wanneer mogelijk in een kluis.
 • Doe poorten, garagedeuren en tuinhekken ook op slot.

Tot slot

Veel mensen willen het liefste niet te veel uitgeven aan hun inbraakbeveiliging. Maar inbraakpreventie is een investering die u uiteindelijk veel kosten en kopzorgen kunnen besparen. U heeft vaak meer waardevolle spullen dan u denkt, en denk eens aan uw erfstukken, de prijs hiervan is niet in geld uit te drukken. Daarbij is de emotionele impact van een inbraak vaak enorm en kan de angst lang blijven hangen. Neem dus het zekere voor het onzekere en beveilig uw huis tegen inbraak.

Neem contact met ons op om erachter te komen hoe u uw huis het beste kunt beschermen. Secure Locks is actief in Vlaanderen en Nederland. Onze slotenmakers zijn 24/7 beschikbaar en gebruiken alleen door ASSA ABLOY goedgekeurde producten. Telefoonnummer – 046709 06 72

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.