logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Berlage – een boef in het museum, Georgien Overwater

De afgelopen jaren zijn er heel wat prentenboeken en kinderboeken verschenen die zich richten op kunst. Niet zozeer hoe je het maakt of hoe je er naar kijkt, maar soms een spannend avontuur met een bekende kunstenaar in de hoofdrol, een algemeen stukje over beelden in ons land (bekeken vanuit vogels) of in dit geval vanuit een bijzonder museum: museum Berlage. Daar is namelijk een boef actief! En wel een heel bijzondere.

Mooier leven

In Berlage – een boef in het museum speelt een eenvoudige vos de hoofdrol. Hij heeft zijn hol in het bos gegraven, maar is daar niet heel erg tevreden over. Hij wil meer, hij wil beter en hij wil vooral mooier. En dus gaat hij naar de grote stad om te kijken hoe het mooier kan. Na wat omzwervingen komt hij aan in museum Berlage. Daar vind hij meer dan genoeg moois om in zijn hol te zetten. Maar jammer genoeg kun je niet zomaar dingen meenemen uit een museum. Dan kan niemand er meer van genieten! Vos wordt dan ook snel de deur uitgezet in het museum… en hij besluit om het die nacht nog een keer te proberen.

Spook van Berlage

Wanneer hij in de nacht terugkomt in het museum, heeft hij het rijk voor zich alleen. Lustig kiest vos een aantal mooie kunststukken uit om in zijn hol te plaatsen. Maar helemaal alleen is hij niet. De geestvan Berlage is er namelijk ook! Die toont begrip voor de situatie van vos, maar maakt hem duidelijk dat stelen geen optie is. Berlage neemt vos mee naar het kinderatelier, waar ze samen mooie tekeningen en schilderingen maken van de voorwerpen die ze hebben gezien. Deze nieuwe kunstwerken kunnen zonder problemen in het hol van vos komen te hangen. Maar dat is niet alles. Berlage heeft namelijk ook wel mooie plannetjes met de woning van vos!


Ga direct naar Berlage – en een boef in het museum op BOL.com.

Recensie over Berlage – en een boef in het museum

Vanuit het oogpunt van Vos loop je door museum berlage. De typische tekenstijl van Georgien Overwater maakt af en toe een uitstapje naar een wat serieuzere vorm, wanneer verschillende bekende kunstwerken voorbij komen. Die zijn er – op de originele Georgien-manier – nog heel herkenbaar uit! Het verhaal zelf is best kort en vluchtig. Het gaat vooral om de mooie prenten en de omgevingen waarin het verhaal zich afspeelt. Leuk en grappig, met een bijzondere kwinkslag.

Score: 7


Informatie

Titel: Berlage – en een boef in het museum
Auteur:
Uitgever: Leopold
Aantal pagina’s: 32
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 4 jaar
ISBN: 9789025879174
Prijs: 15.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.