logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Fashion: Berghen Dakar High schoen – casual design voor mannen

Als het gaat om mode en schoenen, is de doelgroep ‘mannen’ echt een ondergeschoven kindje. Niet om een beetje zielig te lopen doen, maar denk eens na: hoe veel kledingwinkels voor mannen ken je waar je graag naar binnen loopt? Het is vaak of een jeanswinkel of een pakkenwinkel – vrij weinig daar tussenin. Als het gaat om schoenen heb je ook weinig keuze: vaak is slechts 20% van een winkelruimte bestemd voor mannenschoenen. Zo kun je nooit eens apart voor de dag komen! Of wel? Gelukkig is er wel genoeg aanbod, als je weet waar je moet zoeken. Ik vond online het stoere merk Berghen, waar ik de Dakar High van probeerde.

Casual design

Als ik de stijl van deze schoen in een hoekje moest stoppen, zou ik hem casual design noemen. De Berghen Dakar High is niet bijzonder stoer of robuust qua uiterlijk, niet chique of netjes: casual is hij zeker wel: als hij een rechte zool had gekregen, was het een echte sneaker geworden. Bergen heeft er echter voor gekozen om hem juist een andere zool te geven, met afgeronde hoeken, die zorgt voor een mooie afwikkeling van je voet. Het lijkt bijna alsof je op pantoffeltjes door de stad loopt, wanneer je deze schoenen aantrekt!

Veel steun

Ondanks het sneakermodel en het heerlijk soepele leer, biedt de Berghen Dakar High veel steun aan je voet. Het voetbed zelf is niet bijzonder voorgevormd, maar ondersteunt je voet wel op de plekken waar je het soms nodig hebt. Dankzij het feit dat je ‘m goed ver kunt doorveteren, kunt je jouw hele voet mooi laten aansluiten op de schoen, ook als je een wat lagere wreef hebt. Bij de enkels en de hak is het leer overigens wat stugger en steviger, waardoor de schoen zich als het ware vastklemt om je voet. Een heerlijk gevoel, al zeg ik het zelf.


Recensie over Berghen Dakar High

Dat een stoer merk als Berghen van meer markten thuis is, bewijzen ze met de Dakar High: een bijzonder sneakermodel dat opvalt door zijn afgeronde zolen en stoere stiksels. Het leer is bijzonder soepen. Dankzij het feit dat je ‘m flink kunt doorveteren, sluit hij naadloos aan op je schoen. Een heerlijk gevoel van steun en comfort, verpakt in een casual schoen waar je zeker mee gezien mag worden!

Score: 8


Informatie

Dakar High, Berghen
Meer weten?
Prijs: 85 euro.

Ga direct naar de website van Berghen.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.