logo-liggend-wit-donkerblauw

Lees alles over de familiefilm Berend Botje + trailer

Berend Botje poster

De gloednieuwe bioscoopfilm Berend Botje, die vanaf 29 september te zien is in de Nederlandse bioscopen. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Thomas Acda als opa Botje, Klaas van Kruistum als vader Botje en de jongste Botje: de 11-jarige Doris Zuijderland die met deze rol haar speelfilmdebuut maakt. De drie generaties tellende schippersfamilie laten het bekende kinderliedje tot leven komen in de nieuwe Nederlandse familiefilm.

Het verhaal van de film Berend Botje

Dit is de eerste bioscoopfilm over Berend Botje; een stoer meisje met een levendige fantasie. Ze is de jongste telg uit de schippersfamilie Botje, die verder bestaat uit vader Botje en opa Botje. De avonturen van de Botjes zijn zo bijzonder, dat niemand gelooft dat ze echt zijn gebeurd. Maar Berend weet wel beter. Als de stad in de ban raakt van een uitzonderlijk vogelei, is zij ervan overtuigd dat het om een bijzonder ei gaat, dat alleen uitkomt op een verborgen eiland. Ze besluit de gewaagde tocht naar het eiland zelf te maken, want voor Berend is niets onmogelijk.

De Burgemeester en Zoë

De burgemeester is een pittige dame die graag in het middelpunt van de belangstelling staat en de media aandacht niet schuwt. Als er een spotlight is, dan weet zij ‘m te pakken! De dochter van de Burgemeester, Zoë, is nieuwsgierig aangelegd, en gaat voor niemand aan de kant. Ze is een realist die niet bang is om kritische vragen te stellen. Zoë is een klasgenootje van Berend en Teus en voelt Berend flink aan de tand wanneer ze vertelt over de avonturen van Opa Botje.

De cast van Berend Botje

Zomayra en Celina

Onlangs maakte Just Entertainment in samenwerking met NOBS Entertainment en NEWBE bekend dat YouTubers Zomayra en Celina, van het gelijknamige YouTube-kanaal, een rol hebben bemachtigd in de nieuwe Nederlandse familiefilm Berend Botje. Dit wordt het filmdebuut voor de moeder en dochter van het succesvolle YouTube-kanaal dat ruim 104.000 volgers telt. De 30-jarige Zomayra neemt de rol op zich van burgemeester en Celina speelt als Zoë, de dochter van de burgemeester.

 • Berend Botje – Doris Zuijderland
 • Vader Botje – Klaas van Kruistum
 • Opa Botje – Thomas Acda
 • Teus – Justin Dos Santos
 • Burgemeester – Zomayra
 • Zoë – Celina
 • De leraar – Pjotr
Berend Botje familiefilm

Zomayra en Celina

Het duo startte hun YouTube-kanaal in 2017 en groeide al snel uit tot één van de belangrijkste online bestemmingen over mode, beauty en lifestyle voor jonge moeders en dochters. Beiden zijn enthousiast over hun aankomende uitdaging. Zomayra: ‘’We zijn vereerd dat we gevraagd zijn om een rol te spelen in de film Berend Botje, dit wordt voor ons beiden de eerste keer dat we in een film spelen. We kunnen niet wachten om straks op de set te staan en om met alle getalenteerde acteurs en crewleden aan de slag te gaan.’’ Op het kanaal van Zomayra Celina plaatsen moeder en dochter iedere dag om 17:00 uur een nieuwe video. Ze vloggen, laten zien welke kleding ze dragen, wat ze leuk vinden om te doen in hun vrije tijd en doen regelmatig challenges met elkaar.

Bekijk hier de trailer van Berend Botje:

Titelsong van Berend Botje door Thomas Acda

berend botje kom zitten en ga met mij mee

De titelsong van de nieuwe Nederlandse familiefilm Berend Botje: het mysterie van het ei heet KOM ZITTEN EN GA MET MIJ MEE. Het lied is het nieuwe nummer van Thomas Acda in samenwerking met de elfjarige Doris die de rol van Berend Botje vertolkt in de film en rapper Pjotr. Het aanstekelijke en vrolijke nummer KOM ZITTEN EN GA MET MIJ MEE is vanaf 24 september te beluisteren via alle streamingsplatformen. De film draait vanaf 29 september in de Nederlandse bioscopen.

Hier kun je het liedje beluisteren:


KOM ZITTEN EN GA MET MIJ MEE wordt uitgevoerd door:

Thomas Acda

De Noord-Hollandse cabaretier, acteur en zanger, Thomas Acda, is bij het grote publiek bekend geworden als onderdeel van het duo Acda en De Munnik . Vanaf 1997 speelt hij in verschillende films waaronder: All Stars, Alles is Liefde, Flikken Maastricht en als godfather in de populaire misdaadserie Penoza. In Berend Botje: het mysterie van het ei vertolkt Thomas de rol van de opa van Berend.

Doris Zuijderland

De elfjarige Doris maakt haar filmdebuut in Berend Botje: het mysterie van het ei. Ze was eerder te zien in de tv-serie Welkom in de jaren 20 en 30.

Pjotr

Pjotr is een unieke hiphop-artiest die met een positieve boodschap een brede doelgroep aanspreekt. Aan het begin van zijn carrière heeft Pjotr veel samengewerkt met rapper Snelle. Met zijn live-show in de Melkweg wist Pjotr ‘Most Wanted 2018’ te winnen, hiermee voegt hij zich bij een rijtje deelnemers waaronder Ali B, Lange Frans en The Partysquad, daarnaast is hij getekend op het muzieklabel van Snelle; Lieve Jongens Music. De film Berend Botje: het mysterie van het ei is het filmdebuut voor Pjotr.

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. Suus avatar
  Suus

  Wat een leuke win actie,
  maar
  de film is nog leuker !!!

  Berend, je bent een fantastische meid!

 2. Willy Krings avatar
  Willy Krings

  Superleuk, ik doe graag mee!

 3. Will avatar

  geweldig leuke winactie

 4. Mertens Patrick avatar
  Mertens Patrick

  Leuk

 5. Annemie Cornelis avatar
  Annemie Cornelis

  Leuk doe heel graag mee

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.