logo-liggend-wit-donkerblauw

Berekenen van de autoverzekering 

Het berekenen van een autoverzekering is een geen belangrijke stap bij het vinden van de juiste verzekering voor uw auto. U kunt simpel autoverzekeringspremies berekenen met behulp van online tools. Het is belangrijk om te weten waar u op moet letten bij het gebruik van deze tools.  

Polisdekking kiezen 

Allereerst is het belangrijk om te weten welke polisdekking het beste is voor uw auto. Er zijn drie soorten verzekeringen: WA, WA plus en Allrisk. Met een WA-verzekering bent u verzekerd tegen schade toegebracht aan anderen. Met een WA-verzekering bent u ook verzekerd voor schade bij uw auto door bijvoorbeeld diefstal, storm of brand. Met een allriskverzekering bent u voor alles verzekerd,  ook als u zelf schade aan uw auto veroorzaakt.  

Eigen risico autoverzekering 

Naast de keuze voor de dekking is het ook belangrijk bij de berekening om rekening te houden met de hoogte van het eigen risico van de autoverzekering. Een eigen risico is het bedrag dat u zelf moet betalen bij een ongeval. Een hoger eigen risico betekent meestal een lagere premie, maar het kan ook betekenen dat u bij schade meer moet betalen. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over hoe hoog u het eigen risico wilt stellen.  

Kortingen bij de autoverzekering 

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar mogelijke kortingen die u op de premie kunt behalen. U kunt bijvoorbeeld korting krijgen als u al langere tijd schadevrij rijdt. Deze korting krijgt u met schadevrije jaren. Daarnaast kunt u korting krijgen als u meerdere polissen (zoals opstal en inboedelverzekering) bij dezelfde verzekeraar afsluit of als u een veilige auto heeft. Hou rekening met deze kortingen bij het berekenen van de autoverzekering.  

Vergelijken van autoverzekeringen 

Tot slot is het goed om te weten dat de premies van autoverzekeringen per verzekeraar verschillen. Het vergelijken van verschillende verzekeringsmaatschappijen kan daarom handig zijn en u uiteindelijk geld besparen. Kortom, het berekenen van een autoverzekering is een belangrijke stap bij het vinden van de juiste verzekering. Door goed te letten op dekkingen, eigen risico en kortingen kunt u een goede berekening maken en weloverwogen keuze maken. En u kunt ook geld besparen op uw maandlasten door verschillende verzekeringsmaatschappijen te vergelijken. 

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.