logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Ben&Jerry’s en Tony Chocolonely komen samen!


Cool news! er is een nieuwe Chocolate Love A-Fair gespot. Ben & Jerry’s sluit zich aan bij Tony’s Open Chain en doet zo mee met Tony’s Chocolonely’s missie om een einde te maken aan moderne slavernij en illegale kinderarbeid in de cacao-industrie in Ghana en Côte d’Ivoire. En dat begint…. nu! Ben & Jerry’s zal nog dit jaar starten met het inkopen van zijn cacao via Tony’s Open Chain. Deze Chocolate Love A-Fair is een match made in chocolate heaven.

4 nieuwe producten en love songs

Om deze samenwerking te vieren hebben Ben&Jerry’s en Tony Chocolonely vier nieuwe producten gemaakt, geïnspireerd op elkaars meest iconische smaken. Is is er de Chocolatey Love A-Fair ijs: een nieuwe Ben & Jerry’s smaak, gebaseerd op de meeste geliefde Tony’s smaak allertijden: de melk karamel zeezout. Deze is ook beschikbaar in vegan. En er komen 2 nieuwe Tony’s Chocolate Love A-Fair repen, geïnspireerd op 2 beroemde Ben & Jerry’s smaken: de donkere melk brownie (geïnspireerd op het Chocolate Fudge Brownie ijs) en de wit strawberry cheesecake (geïnspireerd op het Strawberry Cheese ijs). Naast de producten brengen beide merken ook een liefdesserenade aan elkaar uit op Spotify.

100% transparantie

De traceerbare cacaobonen waarmee deze producten zijn gemaakt, zijn ingekocht via Tony’s Open Chain: een open source initiatief om bedrijven te helpen om een einde te maken aan misstanden in de chocolade-industrie. Dit door Tony’s 5 samenwerkingsprincipes voor slaafvrije cacao te gebruiken, zoals gebruikmaken van 100% traceerbare bonen, waar boeren voor de lange termijn een hogere prijs voor krijgen. Alleen op deze manier kunnen we een einde maken aan de belangrijkste oorzaak voor misstanden in de cacao-industrie: armoede.

Ben & Jerry’s start nu met het omzetten van alle cacao in hun ijsmix naar traceerbare cacao, ingekocht via Tony’s Open Chain. Als nieuwe missiebondgenoot weet Ben & Jerry’s zo precies bij welke van de 8 cacaocoöperaties in de bonen die in het ijs gaan vandaan komen. En daarmee onder welke sociale en milieuomstandigheden ze zijn geteeld. Op deze manier kan de hogere prijs die wordt betaald, direct worden uitgekeerd aan cacaoboeren. Ben & Jerry’s betaalde cacaoboeren al een Fairtrade premie aangevuld met de prijs voor een leefbaar inkomen. Als onderdeel van Tony’s Open Chain betalen ze nu ook een extra premie om aangesloten coöperaties in verder te ondersteunen.

Beschikbaarheid

  • Ben & Jerry’s Chocolatey Love A-Fair ijs is vanaf 5 september te bestellen bij New York Pizza, vanaf half september bij Getir en vanaf begin oktober liggen ze in de vriezer bij alle supermarkten.
  • Tony’s Chocolate Love A-Fair repen liggen vanaf begin 2023 in de winkel.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.