logo-liggend-wit-donkerblauw

Beluister hier de jubileumalbums Pokémon 25: The Red EP, The Blue EP en The Album


Red EP Tail FINAL

Drie nieuwe artiesten doen mee aan de viering van het 25-jarig jubileum van PokémonVince StaplesCyn en ZHU. Van Vince Staples en Cyn staan er nieuwe nummers op Pokémon 25: The Red EP, die inmiddels is uitgebracht. De EP, die HIER verkrijgbaar is, bevat tevens het nummer ‘Take It Home’ van Mabel, dat afgelopen maand uitkwam.

Beluister hier de Pokemon Red album op Spotify:

In navolging van de lange traditie van dubbele releases die zo kenmerkend is voor de hoofdserie Pokémon-videospellen en waarbij twee spellen in nuances van elkaar verschillen, en als een eerbetoon aan de originele videospellen Pokémon Red en Pokémon Blue verschijnt later deze maand Pokémon 25: The Blue EP . Deze ep bevat remixen van nummers van ZHU op The Red EP. Deze artiest met GRAMMY-nominatie heeft net zijn derde album DREAMLAND 2021 uitgebracht en heeft zes avonden gespeeld in het uitverkochte openluchtamfitheater Red Rocks in Colorado.

Bekijk hier de clips van het album:

Op het sfeervolle en melodische ‘Got ‘Em’  treedt Vince Staples de uitdagingen van het leven zonder aarzeling tegemoet. Hierbij ontleent hij inspiratie aan de iconische Pokémon Mew en Raichu. Staples heeft onlangs zijn gelijknamige, vierde album uitgebracht. Dit is nu verkrijgbaar bij Blacksmith Recordings/Motown Records.  Deze lp heeft positieve reviews gekregen van onder meer Rolling StonePitchforkNPR Music en NME en kwam als beste rapalbum binnen op plaats 21 in de Billboard 200.  Daarnaast werkt A momenteel voor Netflix aan zijn dramady The Vince Staples Show.

Vince Staples Pokemon Press Photo Credit Tyree Harris

“Ik ben altijd al een fan van Pokémon geweest. Ik vond het dus heel bijzonder om mee te mogen doen aan de viering van het 25-jarig jubileum”, aldus Vince Staples. “Ik kan niet wachten tot mensen ‘Got ‘Em’ kunnen beluisteren en ik hoop dat de fans het nummer mooi vinden, vooral degenen die net zoals ik opgegroeid zijn met Pokémon.”

Cyn, die net als Katy Perry onder contract staat bij het Unsub Records en onlangs twee nummers voor de soundtrack van de met een Oscar onderscheiden film Promising Young Woman heeft geleverd, presenteert met ‘Wonderful’  een zinderend nummer dat in het teken staat van vriendschap en levensvreugde.

Cyn Pokemon Press Photo Credit Jerry Maestas

Cyn : “Ik vind het geweldig om met ‘Wonderful’ een van mijn meest favoriete nummers uit te kunnen brengen ter gelegenheid van 25 jaar Pokémon! Dit nummer is speciaal voor mij omdat het over groeipijnen gaat en het hiervan tegelijkertijd een bevallige en prachtige reis van maakt. Eieren komen uit wanneer de tijd rijp is. Met andere woorden: wanneer ze er klaar voor zijn. Toen ik dit nummer schreef, was mijn pasgeboren baby in de kamer. Als ik ernaar luister, hoor je echt mijn aankomende moederschap. Het zal altijd een speciale betekenis voor mij hebben.”

                “De videospellen Pokémon Red en Pokémon Blue  hebben 25 jaar geleden Pokémon op de wereld gezet. En dat belangrijke aspect van het merk wilden we terug laten komen in het muziekspektakel P25 Music ter gelegenheid van ons 25-jarig jubileum”, aldus Colin Palmer, Vice President Marketing bij The Pokémon Company International. “Pokémon-fans zullen bij deze ep’s de verwijzing naar de eerste Pokémon-videospellen zeker op prijs stellen, terwijl muziekliefhebbers kunnen genieten van de nieuwe nummers en remixen van geweldige artiesten op beide albums.”

Mabel Pokemon Photo Credit Ashley Verse

Het eerste nummer op The Red EP is ‘Take It Home’, een nummer van BRIT Award-winnaar Mabel. Het magazine PAPER schreef “zeggen dat het swingt is echt een understatement…’Take It Home’ zit vol fonkelende en energieke beats.” Het magazine People merkte over de officiële video op dat het “de ster vindt die Jigglypuff volgt naar een sprookjesachtige droomwereld vol kleurrijke ensembles en een popsterrenchoreografie.”

De nummers van The Red EP verschijnen op het komende verzamelalbum P25 Music , dat dit najaar door Capitol Records uitgebracht zal worden als onderdeel van een groots, één jaar durend muziekspektakel van The Pokémon Company International in samenwerking met Universal Music Group. De remixen van ZHU komen op de digitale versie van het album. Vince StaplesCyn en ZHU voegen zich bij P25-artiesten KatyPerryPostMaloneJ Balvin en Mabel.

            Fans kunnen via 25.pokemon.com/en-gb/ op de hoogte blijven van het allerlaatste nieuws over P25 Music en andere festiviteiten van het merk ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van Pokémon. Van Pokémon 25: The Blue EP is een pre-save mogelijk op https://CapitolRecords.lnk.to/saveP25PR/.

Merchandise koop je bij:

Pokemon 25: The Blue Album

Blue EP Tail FINAL

Op Pokémon 25: The Blue EP komt ZHU – een aantal jaren geleden genomineerd voor een GRAMMY® – met originele bewerkingen van nummers van Vince StaplesCyn en Mabel voor P25 Music, het muziekspektakel ter gelegenheid van 25 jaar Pokémon. Met zijn remix van het nummer ‘Got ‘Em’ van Vince Staples voert ZHU de knetterende spanning op en laat deze culmineren in een krachtige en nieuwe afsluitende hoornpassage van Trombone Shorty. De tracklist van de ep staat onderaan. De ep, die vandaag uitkomt en HIER verkrijgbaar is, verschijnt vlak na de release van Pokémon 25: The Red EP eerder deze maand. Hij zet de lange traditie voort van dubbele releases die zo kenmerkend is voor de hoofdserie Pokémon-videospellen en waarbij twee spellen in nuances van elkaar verschillen. Hij brengt daarmee een eerbetoon aan de originele videospellen Pokémon Red en Pokémon BlueThe Red EP, die HIER verkrijgbaar is, is goed ontvangen door Billboard, dat opmerkte dat “Red [naast Mabels, red.] upbeat-elektropopnummer ‘Take It Home’ tevens het fonkelende, van een vette synthesizersound doordrenkte en bekende nummer ‘ Got ‘Em’ van Staples en het frisse, opgewekte en door zwaar slagwerk ondersteunde popnummer ‘Wonderful’ van Cyn bevat.” UPROXX nam ‘Got ‘Em’ op in zijn lijst van ‘All The Best New Music From This Week That You Need To Hear’, terwijl The Honey Pop schreef: “Hanteer en vul je Poké Balls terwijl je naar de geweldige nummers van Pokémon Red 25 luistert.”

De remixen van ZHU voor Pokémon 25: The Blue EP vormen een speciaal onderdeel van het muziekspektakel P25 Music“, aldus Colin Palmer, Vice President Marketing bij The Pokémon Company International. “Met zijn alternatieve versies van de nummers op The Red EP kunnen muziekliefhebbers een stukje Pokémon-geschiedenis beleven en tegelijkertijd genieten van iets totaal nieuws en anders. Pokémon-fans zullen met name de geluidseffecten uit klassieke Pokémon-videospellen in enkele van zijn nummers op prijs stellen. De bijzondere remixkwaliteiten en de unieke sound van Zhu in combinatie met de prachtige originele nummers vormen weer een muzikale verbreding van de geweldige wereldwijde groep van artiesten die mede vormgeven aan de viering van het 25-jarig jubileum van Pokémon.

pokemon blue zhu

ZHU richt zicht niet alleen op zijn muziek, maar heeft ook een hartstochtelijke belangstelling voor mode. Zo speelt hij een belangrijke rol bij het ontwerpen van zijn eigen modieuze merchandise. Hij werkt nu mee aan een unieke, op streetwear geïnspireerde merchandisecollectie die zijn esthetische ideeën op artistiek, persoonlijk en modegebied (en het kenmerkende ZHU-logo) combineert met de iconische thema’s en personages uit de wereld van Pokémon, waaronder ZHU’s favoriet Gengar. Fans kunnen zich hier registreren voor nieuws over de collectie: https://p25musicstore.com/  
 
Ik vond het geweldig om samen met Pokémon een merchandisecollectie te ontwerpen”, aldus ZHU. “Ik ben al m’n leven lang fan van Pokémon, en ik wilde een vleugje jaren 90 terug laten komen in de mode van nu. En natuurlijk moest ik mijn favoriete Pokémon Gengar erin verwerken. Ik kan niet wachten tot mijn fans deze unieke collectie te zien krijgen en ik kijk daarnaast erg uit naar het moment dat zij mijn nieuwe mixen kunnen beluisteren.
 
De remixen van ZHU komen op de digitale versie van het nog te verschijnen verzamelalbum Pokémon 25: The Album , dat dit najaar door Capitol Records uitgebracht zal worden als onderdeel van een groots, één jaar durend muziekspektakel van The Pokémon Company International in samenwerking met Universal Music Group.

Na de release van zijn veelgeprezen album DREAMLAND 2021 – door Billboard opgenomen in zijn ’50 Best Albums of 2021 So Far’ – heeft ZHU zes avonden gespeeld in het uitverkochte openluchtamfitheater Red Rocks in Colorado en is hij verschenen op de cover van DJ Mag. Hij doet tevens mee aan de videoserie ‘Evolution of a Song’, die volgende week van start gaat. Hierin vermengt regisseur Eric Maldin (U2, 30 Seconds To Mars) live-action met animatiebeelden en volgt hij Vince StaplesCyn en Mabel op een surrealistische wandeling terug in de tijd, waarbij ze zich verdiepen in hun vroegere ervaringen met Pokémon en ingaan op het creatieve proces van hun nummers voor P25 Music.

Ook Katy PerryPost Malone en J Balvin leveren nieuwe nummers voor het verzamelalbum. Fans kunnen via Pokemon.com/25 op de hoogte blijven van het allerlaatste nieuws over P25 Music en andere festiviteiten van het merk ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van Pokémon.
Pokémon-fans en muziekliefhebbers kunnen online meepraten via @Pokemon en #Pokemon25.

Tracklist van Pokémon 25: The Blue EP
1. Mabel – Take It Home (geremixt door ZHU)
2. Cyn – Wonderful (geremixt door ZHU)
3. Vince Staples – Got ‘Em (geremixt door ZHU) ft. Trombone Shorty

Merchandise koop je bij:

Pokemon 25: The Album

Op 15 oktober verschijnt bij Capitol Records Pokémon 25: The Album als onderdeel van een groots, één jaar durend muziekspektakel van The Pokémon Company International in samenwerking met Universal Music Group. Onderaan staat de tracklist van het verzamelalbum, die vandaag bekend gemaakt is bij de start van de pre-order. Bestel Pokémon 25: The Album hier vooruit.

Pokemon P25 Album Artwork FINAL1

De viering van het 25-jarig jubileum werd afgetrapt met Post Malone’s verrassingscover ‘Only Wanna Be with You – Pokémon 25 Version‘, de enorme hit van Hootie & the Blowfish uit de jaren 90, die hij zong tijdens het virtuele Pokémon-concert P25 Music in februari 2021. Popicoon Katy Perry bracht in mei haar themanummer ‘Electric’ voor het album uit. Nieuwe nummers van Vince Staples (‘Got ‘Em’), Cyn (‘Wonderful’) en Mabel (‘Take It Home’) – verzameld op The Red EP – volgden in augustus, samen met het nummer ‘Game Girl‘ van Louane. Degenen die het digitale album vooruitbestellen, ontvangen deze zes nummers meteen. Het verzamelalbum bevat daarnaast nieuwe nummers van  J Balvin, Lil Yachty, Jax Jones met Sinead Harnett, Yaffle (Japanse artiest/producer uit Tokio)en Tierra Whack plus Zhu’s alternatieve uitvoeringen van de nummers op The Red EP. Deze uitvoeringen zijn te horen op The Blue EP, die vorige maand uitgebracht is.

Over zijn samenwerking met een merk als Pokémon en over het feit dat hij een van de laatste artiesten is van wie een nummer voor dit langverwachte album aangekondigd is, zegt Lil Yachty: “Ik ben altijd al een enorme Pokémon-fan geweest en ik greep de kans om met een nummer op het album te komen dan ook met beide handen aan. Ik heb het nummer ‘Believing’ met veel plezier opgenomen en ik hoop dat het mijn fans ertoe aanzet hun dromen na te jagen.”

 “P25 Music is een ongelooflijke campagne geweest. We hebben hierbij kunnen samenwerken met vele geweldige muzikanten ter gelegenheid van 25 jaar Pokémon”, aldus Colin Palmer, Vice President Marketing bij The Pokémon Company International. “Nu we aftellen naar de release van ‘Pokémon 25: The Album’ en het hoogtepunt van dit één jaar durende avontuur, kijken we vol verwachting uit naar de bijdragen van Lil Yachty, Tierra Whack, and Jax Jones aan het feest en naar de eigen unieke sound en invulling van hun op Pokémon geïnspireerde nummers voor dit jubileumalbum.”

Fans kunnen via Pokemon.com/25 op de hoogte blijven van het allerlaatste nieuws over P25 Music en andere festiviteiten van het merk ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van Pokémon. Pokémon-fans en muziekliefhebbers kunnen online meepraten via @Pokemon en #Pokemon25.

Tracklist van Pokémon 25: The Album

 1. Katy Perry – Electric
 2. Jax Jones – Phases (with Sinead Harnett)
 3. Mabel – Take It Home
 4. Lil Yachty – Believing
 5. J Balvin – Ten Cuidado
 6. Cyn – Wonderful
 7. Vince Staples – Got ‘Em
 8. Louane – Game Girl
 9. Tierra Whack – Art Show
 10. Post Malone – Only Wanna Be With You (Pokémon 25 Version) 
 11. Yaffle – Reconnect (feat. Daichi Yamamoto & AAAMYYY)*
 12. Mabel – Take It Home (ZHU Remix)
 13. Cyn – Wonderful (ZHU Remix)
 14. Vince Staples – Got ‘Em (ZHU Remix)

Merchandise koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.