logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Bellen zonder simkaart: eSIM!


Sim-kaarten zijn die kleine kaartjes die je van je telefoonaanbieder krijgt en in je telefoon stopt, zodat je kunt gaan bellen. Door de jaren heen is er nogal wat gedoe over geweest: met name over het formaat van de kaartjes. Niet ieder merk en model gebruikte hetzelfde formaat sim-kaart, waardoor je als gebruiker soms aan het kortste eind trok. Dan moest je ineens naar een telefoonwinkel om je kaartje kleiner te laten knippen, zodat hij wel paste. Dat moet anders kunnen. En dat kan! eSIM maakt het namelijk mogelijk om te bellen zónder simkaart. 

KPN en eSIM bij Simyo

Op dit moment is telecomprovider KPN begonnen met het ondersteunen van eSIM – en dan specifiek voor de klanten van Simyo. Sterker nog: je kunt hem gewoon zelf al activeren, vanuit de Simyo app regel je makkelijk alles zelf. Het is best wel een eer, dat eSIM bij Simyo als eerste beschikbaar wordt. Dat laat zien hoe sterk de positie is van Simyo als provider. Aan de andere kant is het ook logisch dat juist Simyo als eerste gebruikmaakt van deze techniek, ze liepen in het verleden al eerder voorop met technische innovaties op het gebied van telecom.

Hoe stel je eSIM in

Het instellen van eSIM gaat heel eenvoudig: de eerste stap is dat je eSIM activeert via de Mijn Simyo app. Als je nieuw bent bij Simyo ontvang je de inloggegevens na het plaatsen van je bestelling. Ben je eenmaal ingelogd in de app, volg je eenvoudigweg het stappenplan dat je te zien krijgt. De app installeert alle gegevens voor je. Hoe makkelijk kun je het krijgen?

De voordelen van eSIM

Je kunt je afvragen wat je hebt aan een functie als eSIM? Wel, heel eenvoudig kun je stellen dat je dankzij deze techniek gebruik kunt maken van twee abonnementen op je smartphone, die dat normaliter niet ondersteund. Vooralsnog zijn het de iPhones (vanaf de iPhone Xs en de iPhone Xr) die eSIM ondersteunen, daar kun je normaliter geen dual SIM in plaatsen. Dankzij eSIM, wat eigenlijk een programmeerbaar SIM-kaartje is dat ingebouwd zit in je smartphone, kan dat dus wel! Je hoeft bovendien niet meer van kaartje te wisselen wanneer je wisselt van telecomprovider, wat een stukje makkelijker is in deze situaties. Denk bijvoorbeeld aan vakanties, waarbij je vanuit het buitenland wil bellen. Door een prepaid eSIM te kopen, kun je vanuit daar voordelig bellen. Je zou ook een klein eSIM data-abonnement kunnen afsluiten in je vakantieland om kosten te sparen. eSIM-abonnementen worden al in 29 landen aangeboden, waaronder veel Europese landen. 

Overstappen naar eSIM

Wil je gebruikmaken van de voordelen van eSIM? Wanneer je een nieuw abonnement afsluit bij Simyo kun je direct gebruik maken van de voordelen. Als abonnee kun je bijvoorbeeld direct een nieuw telefoonnummer aanvragen als je dat nodig hebt – bij prepaid gebruikers kan dat nog niet, maar kun je jouw simkaart wel direct vervangen door eSIM. Aan eSIM zijn geen extra kosten verbonden en gebruiken alle functies en technieken die ook beschikbaar zijn met de reguliere plastic simkaarten.

~Dit artikel bevat een samenwerking

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.