logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Belinda’s Italiaans Bakboek

De vakantiestemming zit er bij ons zeker nog goed in, waarbij we de sfeer van zon, zee en palmbomen graag voortzetten met een stukje Italië uit eigen keuken. Daarbij komt Belinda’s Italiaans Bakboek perfect van pas. Belinda MacDonald geeft hierin 60 recepten uit de Italiaanse keuken, van pizza en brood, tot koekjes, gebak en desserts.

Dubbele indeling

Het grappige van Belinda’s Italiaans Bakboek is dat het eigenlijk een tweeledige indeling heeft. Aan de ene kant is er een indeling per seizoen, dat volledig is gewijd aan pizza’s. Zo laat Belinda zien dat je met groenten en fruit van het seizoen heerlijke en eerlijke toppings kunt maken, van gorgonzola en knolselderij in de winter tot pizza met courgette en munt in de zomer. Daarna (je bent dan nog net niet op de helft van het boek) neemt Belinda MacDonald je mee naar broodsoorten, aperitiefkoekjes en de felbegeerde zoetigheden.

Niet moeilijk, wel tijdrovend

Zoals in de meeste kookboeken valt de moeilijkheidsgraad niet altijd even makkelijk te vangen in een aantal sterretjes. De gebruikte technieken zijn in dit boek bijvoorbeeld helemaal niet moeilijk – hoewel het kneden van een goed deeg wel wat oefening vergt – maar is het juist een grote kunst om genoeg geduld te tonen. Een aantal gerechten heeft namelijk tijd nodig om te rusten en te rijpen, waardoor je even moet wachten voor je door kunt met de volgende stap. En voor beginnend bakkers is dat juist een heikel struikelblok.

Zelfgemaakt het lekkerst

Wat wel duidelijk is, is dat er geen gebruik wordt gemaakt van pakjes of kant-en-klare bestanddelen. Alle onderdelen van de verschillende koekjes, taarten en nagerechten wordt helemaal met de hand gemaakt, van losse ingrediënten. Natuurlijk kun je af en toe een tussenweggetje nemen door bijvoorbeeld custard uit een pakje te nemen, maar voor de ultieme beleving is het natuurlijk veel toffer om alles ook zelf te maken. En ja, dat kost wat meer tijd, maar geloof me: dat is het meer dan waard.


Ga direct naar Belinda’s Italiaans Bakboek op BOL.com.

Recensie over Belinda’s Italiaans Bakboek

Wil jij kennismaken met de typische creaties uit de Italiaanse keuken? Dan is dit een heel fraaie verzameling recepten. Van Cannoli tot Cantucci, van Ciabatta tot Pannetonne en van Pizza tot Bomboloni – veel Italiaanser dan dit gaat het niet worden! De recepten zijn veelal heel goed te doen, met ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kunt vinden. Ieder recept heeft een korte inleiding, waarin Belinda soms vertelt waarom ze bepaalde keuzes in de receptuur heeft gemaakt. De stappen zijn helder, de ingrediëntenlijst overzichtelijk. Ik miste wel de (voor)bereidingstijd bij de recepten. Daarnaast zijn de instructies geschreven in één lange zin, over de volledige pagina. Dat was soms een tikje lang. Puntje van kritiek voor de styling: de ingrediëntenlijst had ik ook liever niet cursief gezien (en ik heb een kleine aversie tegen centreren, maar dat is heel persoonlijk). De foto’s van de verschillende gerechten zijn oogstrelend en doen je het water zeker in de mond lopen.

Score: 8


Informatie

Titel: Belinda’s Italiaans Bakboek
Auteur:
Uitgever: Lannoo
Aantal pagina’s: 176
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789401487139
Prijs: 25.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.