logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Waarom het belangrijk is om waterbehandelingen uit te voeren in je bedrijf

Water wordt op allerlei manieren gebruikt in een bedrijf. Bijvoorbeeld in een commerciële keuken, in een combinatie-oven, in de koffiemachine of uit de waterkoker. Water ziet er altijd onschuldig uit, maar het bevat elementen als calcium en magnesium, die een aanslag op verwarmingselementen vormen. Daardoor kan er corrosie ontstaan. Om dat te voorkomen, is waterbehandeling vaak noodzakelijk. Waarom zou je er vandaag nog mee moeten beginnen?

Schadelijke stoffen voorkomen

Corrosie in een apparaat is altijd onwenselijk. Maar in apparaten waar voedsel wordt bereid of waar drinkwater uitkomt, is het nog onwenselijker. Het kan leiden tot stilstand van apparatuur en een onvermijdelijk verlies van inkomsten. Bovendien wil je ook niet dat er mensen ziek worden.

Kennis en expertise van water is erg belangrijk om tot een goed effect te komen. Je kunt allerlei filters gebruiken om het water te behandelen. ‘Gewoon’ een filter of een oplossing kopen is geen goed idee. Je kunt je beter laten adviseren door een expert. Zo kun je ook meteen geld besparen.

Laat ook regelmatig je leidingwaterinstallatie inspecteren. Daarvoor is de NEN 1006 inspectie. Daarmee toon je aan dat je voldoet aan de eisen van het drinkwaterbesluit. In dit besluit staat dat je deugdelijk water aan gebruikers en medewerkers beschikbaar moet stellen. Op de waterwerkbladen staan de eisen voor een installatie.

Kosten verlagen

Dat brengt ons naar een volgend punt: het verlagen van de kosten. Wanneer je werkt met een inefficiënt waterzuiveringssysteem, kan dat veel geld kosten. Misschien gaat er water verloren, gebruikt het systeem te veel energie of is het resultaat niet bevredigend. Door gebruik te maken van een efficiënt systeem voor waterbehandeling, werk je kostenefficiënt. Je verlengt ook meteen de levensduur van grote en kleine apparaten. Dat betekent dat je ze minder snel hoeft te vervangen, en dus minder kosten hoeft te maken.

Sommige zuiveringsinstallaties zetten ook in op hergebruik. Daardoor is er minder energie nodig om water te winnen. Kun je water hergebruiken, dan leidt dat tot lagere kosten en bovendien meer duurzaamheid binnen je bedrijf.

Duurzaam aan de slag

Door water te behandelen en gebruik te maken van zogenoemde waterfilters, kun je duurzaam aan de slag met je bedrijf. De impact op het milieu vermindert. Duurzaamheid is tegenwoordig erg belangrijk. Water wordt steeds schaarser, en het is aan het bedrijfsleven om hun beste beentje voor te zetten. Met waterbehandeling maakt je bedrijf niet alleen duurzame stappen, maar zet het ook in op de verbetering van de kwaliteit en de goede smaak van het voedsel en water dat het bedrijf serveert.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.