logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Beknibbel op je nieuwe tv

Bij ons zit de stress er goed in. Onze tv, inmiddels zo’n 12 jaar oud, begint wat kuren te vertonen. Niet heel ernstig, maar het eindsignaal is wel gegeven voor een vervangend exemplaar. Maar ja: wat doe je dan? Welk merk ga je kopen, welke nieuwe functies wil je op je tv hebben? Wat is handig? Welke is energiezuinig? Genoeg stof om over na te denken, naast het feit dat het gewoon een cool toestel moet zijn met een fenomenaal geluid. Maar dat laatste is optioneel, geluid kun je altijd via een soundbar laten lopen.

Value for money

En natuurlijk willen wij, Nederlanders, het beste van het beste voor het laagst mogelijke bedrag. Nou ja – wie niet, eigenlijk? Als je dan ook een model televisie hebt gevonden, dan moet je stad en land afstruinen op de digitale snelweg om prijzen te vergelijken aan de hand van een typenummer van het toestel, of een variant die er op lijkt. Een flinke uitdaging, die veel tijd kost. Bovendien blijf je aan de gang – het regent tegenwoordig aanbiedingen. De kans dat jouw gekozen model deze week voor de volle mep te koop is, en volgende week voor een flink lager bedrag, is reëel.

Keuzestress in de flow

Een goede website die je een aantal vragen stelt over wat je wil, is dan ook meer dan welkom. Nu kun je daarbij zoeken naar een centrale elektronica-website, maar die hebben vaak een beperkt aantal merken en toestellen. En ga je een TV kopen, dan wil je wel kunnen kiezen uit alle beschikbare toestellen! Op de website van Knibble vind je een enorme lijst aan opties waar je uit kunt kiezen. Denk daarbij aan de diameter van het toestel en de resolutie (de standaard opties), maar ook hoe veel energie het toestel mag verbruiken, of je een curved model wil, of eentje met Ambilight, hoe je hem wil kunnen besturen, welk Smart-TV systeem je wil, hoe veel speakers er in moeten zitten… en ga zo maar door. Dat klinkt als een flinke klus, maar het is juist wel prettig om hier keuzes in de maken. En heb je geen mening? Dan laat je het vakje gewoon open.

Beste prijs

Aan de hand van de typenummers en specificaties komen er al snel een aantal modellen en types uit je zoekresultaten. Per model wordt er binnen de bekende elektronicawinkels gekeken naar de prijs, zodat jij de goedkoopste winkel kunt selecteren. Maar dat is nog niet alles. Je kunt namelijk ook een Beknibbelwekker zetten. Zodra jouw toestel onder een bepaalde prijs komt (of onder een bepaald bedrag) krijg je daar een melding van. Als je aankoop dus niet heel veel haast heeft (zoals bij ons), is dat een geweldige manier om nóg meer te besparen!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.