logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Missing

Missing is een ijzingwekkend mysterie van de makers van Searching dat je als kijker achterlaat met de vraag hoe goed je je dierbaren eigenlijk kent. Je zou het kunnen zien als een vervolg op de hitfilm uit 2018, maar het is in feite een compleet losstaand verhaal – met een ook iets andere insteek.

Verdwenen op vakantie

June moet even op haar eigen benen staan als haar moeder met haar nieuwe vriend Kevin Li op vakantie gaat. En eigenlijk kijkt June daar ook wel naar uit, aangezien haar moeder behoorlijk beklemmend kan doen van tijd tot tijd. Al snel blijkt echter dat zowel haar moeder als haar vriend van de aardbodem lijken verdwenen. Aangezien de politie ook weinig voor haar kan betekenen, besluit June zelf op zoek naar antwoorden, binnen de mogelijkheden die ze heeft. Aangezien ze flink gehinderd wordt door internationale bureaucratie, maakt June creatief gebruik van alle moderne technologie die tot haar beschikking staat om haar moeder te vinden voordat het te laat is. En van een lokale klusjesman, met wie ze een bijzondere band krijgt. Tijdens haar speurtocht blijkt haar moeder veel geheimen te hebben en dat zorgt ervoor dat June mogelijk zelf ook gevaar loopt.

Bekijk deze film op: Netflix | Prime Video | Disney+ | Pathe Thuis

Bekijk de trailer van Missing

Searching 2

Missing volgt in de verslaglegging precies dezelfde aanpak als Searching, maar dan met een paar bijzondere wendingen. Je bekijkt de hele film vanuit webcames en digitale beelden van beveiligingscamera’s en andere digitale bronnen. Vooral de screendumps maken veel duidelijk, waarop veelvuldig wordt ingezoomd en gefilterd. Hoewel Missing op een paar punten pittiger is dan Searching, is het ook wat vager en algemener. Je ziet in deze film de 18-jarige June, die is opgegroeid met internet en Google, haar zoektocht beginnen en voltooien. De angst en ontreddering spelen hierin parten, waardoor het eerder een speurtocht wordt naar de waarheid dan een ‘Taken’-achtige wraakactie.


Recensie over Missing

Hoewel Searching en Missing heel erg op elkaar lijken, verschillen ze behoorlijk van elkaar. De speurtocht van June neemt je wat dieper mee in het mysterie dan die van vader in Searching, maar beiden spreken misschien ook een andere doelgroep aan. Toch voelt het als een herhaling van zetten, vooral door de gebruikte techniek van webcambeelden en beveiligingsbeelden om de complete film vorm te geven. Dat voyeuristische randje gaat op den duur toch een beetje vervelen. Het verhaal zelf steekt spannend in elkaar en heeft een knallende en verrassende ontknoping. Dankzij de nodige luchtigere momenten in de film hebben je zenuwen ook af en toe rust.

Score: 8


Informatie

Titel: Missing
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
Tijdsduur: 96 minuten
Genre: thriller.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat scenes met geweld

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.