logo-liggend-wit-donkerblauw

Pak je wapens op in Ninja Turtles: Mutants in Manhattan


tmntActivision Publishing, Nickelodeon en ontwikkelaar PlatinumGames hebben de koppen bijeen gestoken voor een geweldige game naar aanleiding van onze vier schubbige vrienden: Donatello, Leonardo, Michelangelo en Rafael. Juist: de Teenage Mutant Ninja Turtles, die hun ninja-skills hebben geleerd van de rat Splinter. Samen nemen ze het op tegen de Foot Clan, die langzaam maar zeker de wereld wil veroveren.

Donkere riolen

Net als in de tekenfilmserie en de films speelt het grootste deel Ninja Turtles: Mutants in Manhattan zich af in de donkere riolen. Lekker vochtig en donker, met veel pilaren en nissen waar je vijanden zich achter kunnen verstoppen. Daar struin je meestal met zijn vieren doorheen, om langzaam maar zeker de Foot Clan uit te schakelen en glimmende voorwerpen te halen waarmee je upgrades kunt kopen en je gezondheid kunt verbeteren. Daarvoor mag je eerst een tutorial-level doorlopen, waarin je alle technieken voor je kiezen krijgt.

Samenwerken

Natuurlijk heeft iedere turtle zijn eigen karakter. In Ninja Turtles: Mutants in Manhattan gaat het dan ook vooral om het benutten van die specialiteiten. Leonardo met zijn vastberaden focus, Raphaels explosieve aanvallen, Michelangelo;s woeste energie of Donatello’s berekende genialiteit – elke Turtle heeft zijn eigen unieke talenten. Kom je er met gewone aanvallen niet uit? Dan heb je met een druk op de knop de beschikking over vier krachtige aanvallen, die je keer op keer kunt gebruiken – mits je de teller genoeg ruimte geeft om weer vol te lopen. Het keuzemenu komt over je speelveld heen. Dat is een tikje irritant, maar als je eenmaal weet met welke knoppen je welke aanval inzet, hoef je nauwelijks meer te lezen. Ook het wisselen tussen de vier turtles kan tijdens het spelen zelf. Ook daarvoor krijg je een groot keuzemenu in beeld, over het strijdveld heen. Teenage-Mutant-Ninja-Turtles-Mutants-in-Manhattan

Baas boven baas

In Ninja Turtles: Mutants in Manhattan draait het vooral om het vechten om de Foot Clan op zijn tenen te trappen. Dat doe je aan de hand van missies, zoals je die wel bij meer games tegenkomt. Het prettige hiervan is dat je korte, behapbare levels hebt die je kunt behalen. Je kunt vrij rondlopen door de straten, klimmen tegen muren en de daken gebruiken als strijdtoneel (of om veiliger van de ene naar de andere plek te rennen). Gebruik je springtechnieken en je paraglider om je snel voort te bewegen, en zet je ninjaskills in om vijanden te verslaan. Mutants in Manhattan is een ontzettend snel spel, waarbij je goed overzicht moet bewaren. Gelukkig sta je er niet alleen voor, dat scheelt: de rest van je team pakt de vijanden ook stevig aan. Regelmatig kom je machtige eindbazen tegen, zoals Shredder, General Krang, Karai, Bebop, Rocksteady, Armaggon, Wingnut en Slash.

Old-school graphics in een nieuw jasje

De game Ninja Turtles: Mutants in Manhattan neemt een heel andere stijl aan als de film, en dat is een bijzondere keuze. Waar de film juist zo realistisch mogelijk probeert te zijn (hey, het blijven wel levensgrote pratende schildpadden) heeft de game juist een heel tekenfilmachtig karakter, met kleurige cel-shaded graphics. Door de korte missies is het een vlot spel geworden, dat een eigen verhaallijn volgt. Door de film heen hoor je natuurlijk de nodige grappen en grollen, snedige opmerkingen en coole kreten. Ik heb tot nu toe alleen de alom bekende Cawabonga gemist, maar dat kan aan mij liggen.

Games koop je online bij:

Bekijk hier de trailers!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.