logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Welke behandelmethodes voor een ooglaserbehandeling zijn er?

Het laseren van de ogen is een behandeling wat al tientallen jaren wordt uitgevoerd. Dat betekent natuurlijk ook dat er continue ontwikkelingen zijn geweest waardoor de ooglaserbehandelingen snel en vooral veilig kunnen worden gedaan. Er wordt gebruik gemaakt van apparaten die zeer geavanceerd zijn en er zijn talloze technieken die gebruikt kunnen worden. De beste suggesties voor oog laseren vind je hieronder:

Welke technieken zijn er mogelijk?

Als je er voor kiest om je ogen te laten laseren zul je samen met de arts gaan bekijken welke behandeling het beste bij jou past. Welke techniek er uiteindelijk gebruikt gaat worden hangt van een aantal factoren af. Over het algemeen wordt er in Nederland vooral gebruikt gemaakt van de SMILE, LASIK en de PRK techniek.

De SMILE techniek

Een techniek die veel wordt gebruikt voor oogafwijkingen die minimaal zijn is SMILE. Er wordt gebruik gemaakt van slechts één laser en de buitenste lagen van het hoornvlies wordt achterwege gelaten. Hierdoor zijn de ogen binnen 30 seconden per oog gelaserd en binnen een aantal uur zijn de ogen al herstelt.

De LASIK techniek

Als de ogen een grotere correctie nodig hebben dan kan het zijn dat de arts kiest voor de LASIK techniek. Met behulp van een laser zal er in het hoornvlies een flapje worden gemaakt waarmee de brilsterkte kan worden gecorrigeerd. Na deze ingreep wordt het flapje op juiste wijze teruggeplaatst. Eventuele oneffenheden die op het hoornvlies te zien zijn wordt direct mee behandelt door de laser.

De PRK techniek

Een andere optie is de PRK techniek. De arts zal het bovenste laag van de hoornvlies verwijderen met behulp van een laser. Soms wordt er ook gebruik gemaakt van alcohol. Vervolgens gaat de laser aan de slag met het corrigeren van de ogen. Er zijn twee soorten varianten. de LasekPRK en de TransPRK. Het grootste verschil is dat de TransPRK meer geschikt is op het moment dat er grotere afwijkingen moeten worden gecorrigeerd.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.