logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Beginnen met ondernemen? Vergeet de verzekeringen niet!

Start je binnenkort als ondernemer? Zorg er dan voor dat je alles goed geregeld hebt voordat je begint. Omdat er nogal veel op je afkomt, kan het gebeuren dat je iets over het hoofd ziet. Uit ervaring weten we bijvoorbeeld dat veel ondernemers niet direct aan de verzekeringen denken. Zonde, want het is ontzettend belangrijk om je goed te verzekeren. Om het jou wat makkelijker te maken, helpen wij je op weg. In de onderstaande tekst zetten we 3 verzekeringen op een rijtje die je
als zelfstandig ondernemer niet moet vergeten af te sluiten.

1. Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Wanneer je als ondernemer aan de slag gaat, ben je zelf verantwoordelijk voor jouw inkomen. Daarom is het belangrijk om een groot klantenbestand op te bouwen. In dat geval komt er iedere maand ongetwijfeld genoeg geld binnen om van rond te komen. Dit verandert als je niet meer kunt werken als gevolg van een burn-out, ziekte, zwangerschap of een ongeval. Er komt dan (tijdelijk) geen geld meer binnen. Dit kan uiteindelijk financiële problemen tot gevolg hebben. Om jezelf in te dekken tegen dergelijke problemen, sluit je een arbeidsongeschiktheidsverzekering af. Dankzij deze verzekering ben je verzekerd van een maandelijkse uitkering als je arbeidsongeschikt raakt. Hoeveel je per maand krijgt, hangt onder meer af van het verzekerde bedrag dat je gekozen hebt voordat je de verzekering afsloot. Ook de mate van arbeidsongeschiktheid speelt een rol in het bedrag dat je maandelijks uitgekeerd krijgt.

2. Aansprakelijkheidsverzekering

Richt je tijdens jouw werk schade aan bij een klant? Dan stelt hij je hier zeer waarschijnlijk voor aansprakelijk, ook al was er geen opzet in het spel. Als het om geen groot bedrag gaat, is het niet wenselijk om dit uit eigen zak te betalen. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van Interpolis voorkom je dit. Deze verzekering dekt namelijk letselschade aan anderen en schade aan spullen van anderen. Het gaat in dat geval om schade die wordt veroorzaakt door jou of mensen en bedrijven die voor jou werken.

Net als voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering draag je voor een aansprakelijkheidsverzekering ook iedere maand premie af. Hoeveel premie je betaald is op voorhand helaas niet precies te zeggen. Dit komt doordat de kosten van een aansprakelijkheidsverzekering afhankelijk zijn van een aantal factoren. Het vakgebied, de grootte van jouw bedrijf en de omzet zijn bijvoorbeeld van invloed op de hoogte van de premie.

3. Rechtsbijstandverzekering

Als ondernemer kun je te maken krijgen met een zakelijk conflict. Dit is bijvoorbeeld het geval als een klant weigert om jouw factuur te voldoen. Om ervoor te zorgen dat je het geld toch krijgt, kun je juridische hulp inschakelen. Nadeel hiervan is dat het je alleen behoorlijk wat geld kan kosten. Hier zit je uiteraard niet op te wachten. Sluit daarom een rechtsbijstandverzekering af. Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering ben je namelijk verzekerd voor juridische hulp bij zakelijke conflicten. Omdat je hulp krijgt van juristen, is de kans een stuk groter dat jij uiteindelijk in het gelijk wordt gesteld.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.