Begin de vakantie goed met de GROTE Geronimo Stilton Omnibus

de grote geronimo stilton omnibus

De vakantie gaat weer beginnen en dat betekent heel veel tijd om lekker te lezen. En wat leest nu beter dan een paar geweldige Geronimo Stilton-boeken? In De Grote Geronimo Stilton Omnibus vind je drie geweldige avonturen van Geronimo Stilton: Op naar de prehistorie, Geheime missie: Olympische Spelen en De reis om de wereld in 80 dagen. Twee gewone boeken van Stilton en een spannend stripverhaal. Genieten tot de laatste bladzijde!

Op naar de prehistorie

In het stripverhaal Op naar de prehistorie nemen de piratenkatten wraak op Geronimo Stilton en zijn vrienden. Ze besluiten om professor Volt, uitvinder van de tijdmachine, in zijn eigen machine te zetten en terug te sturen naar de gevaarlijke prehistorie. Dat zal hem leren! Ongeveer 144 miljoen jaar geleden ging het er namelijk nog niet zo vriendelijke aan toe als nu. Geronimo een vriend natuurlijk niet stikken, en samen met zijn vrienden reist hij achter professor Volt aan, regelrecht in de klauwen van de dino’s. Daarbij kunnen ze wel wat hulp gebruiken, die ze vinden in de vorm van enorme plant-etende dinosauriers. Dit spannende stripboek is een feest om naar te kijken, en wordt bovendien aangevuld met handige kaders en tekstvakken waaruit je meer kunt lezen over de planten en dieren uit de prehistorie.

Geheime Missie: Olympische Spelen

In Ratfort is het bijna zo ver: de Olympische Spelen staan op het punt te beginnen! Geronimo mag er verslag van doen. Niet voor zijn krant, De Wakkere Muis, maar live op televisie. Dat is Geronimo natuurlijk op zijn lijf geschreven (maar niet heus) want onze schrijversmuis is zo zenuwachtig als je maar kunt bedenken. Hij krijgt geen woord over de lippen, wat natuurlijk niet handig is. Geronimo is niet de enige die rondhangt op de Olympische Spelen. Speurneus Teus denkt namelijk dat er iets vreemds aan de hand is met de sporters. Er worden namelijk veel prijzen gewonnen door de deelnemers van Ratjetoe! Daarbij is het vreemd dat ze alleen meedoen aan de individuele sporten en niet aan de teamsporten… Achter in dit deel uit De Grote Geronimo Stilton Omnibus staat een Olympische Spelen-encyclopedie, waarin je alles te weten komt over de Olympische spelen in al zijn vormen.

Reis rond de wereld in 80 dagen

De reis om de wereld in 80 dagen is ook een gewoon boek, en dan nog wel eentje uit de lijst Klassiekers die door Geronimo Stilton opnieuw zijn verteld. Het origineel is namelijk geschreven door Jules Verne, een geweldige fantast en een schrijver die miljoenen mensen heeft geïnspireerd. Dit fantastische avontuur begint in Londen, in het jaar 1872. Daar wed Phileas Fogg, een gentlemuis, met zijn beste vrienden dat hij in 80 dagen om de wereld kon reizen. In die tijd bestonden er nog geen vliegtuigen of raketten, zelfs treinen waren niet vooruit te branden. Technisch gezien was het dus echt onmogelijk. Toch begon Philias Fogg aan zijn reis, samen zijn bediende Passepartout. Hij reisde naar Egypte, naar India, naar Hong Kong, naar San Francisco en ga zo maar door. Dat deed hij met verschillende voertuigen, zoals zeilschepen, olifanten, stoomboten en stoomtreinen. Maar erg makkelijk ging het niet, want onderweg wordt hij flink dwars gezeten door detective Fix, die dacht dat hij een bank had beroofd, en ontmoette hij ook de beeldschone Indiase prinses Auda. En zie dan nog maar eens binnen 80 dagen weer in London te zijn!

Informatie

De Grote Geronimo Stilton Omnibus
De Wakkere Muis, 390 pagina’s, paperback.
Prijs: 15,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789085923510

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.



LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.