logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Beer en Faas en de stalen oppas, Anke Kranendonk

Kinderen opvoeden is lang niet zo eenvoudig dan je zou denken. Bovendien is er geen ‘perfecte manier’ van opvoeden; ieder doet het op zijn eigen manier, die past bij zijn of haar kinderen. Beer en Faas genieten een heel vrije opvoeding, waarbij ze hun fantasie de vrije loop kunnen laten. Ze zijn daardoor wat drukker, snel afgeleid en soms wat moeite met autoriteit. Wanneer hun vader op reis moet voor zijn werk (hij is concertpianist), probeert hun moeder een oppas te regelen voor wat dagelijkse ondersteuning. Dat is nog niet zo eenvoudig, zo blijkt. Het eerste meisje wordt al vrij snel afgezwaaid, maar dan komt er een nieuwe oppas. Die weet precies wat voor vlees ze in de kuip heeft en hoe ze daarmee moet omgaan!

Creatief omdenken

Stella, zo heet de oppas, is niet voor één gat te vangen. De jongens hebben een zware kleuterpubertijd en stellen overal vragen en stellen alles ter discussie. In plaats van ze bij de hand te nemen en ze te bestraffen of kinderlijk toe te spreken, kruipt Stella in hun wereld. Ze verzint verhalen, vertelt over haar eigen leven en weet precies hoe ze met de jongens moet omgaan om ze uiteindelijk haar kant op te krijgen. Dat gaat niet altijd goed, zo blijkt uit het boek, wanneer ze bijvoorbeeld naar het strand gaat. Toch verdient Stella een stoere bijnaam: de jongens noemen haar Staal. En terecht, want met haar stalen ros, dinopak en vreemde kleding is ze een factor om rekening mee te houden!


Ga direct naar Beer en Faas en de stalen oppas op BOL.com.

Recensie over Beer en Faas en de stalen oppas

Beer en Faas gaan even door een moeilijke tijd, als hun vader even van huis moet voor een concert. De nieuwe oppas, Stella (ookwel Staal), is creatief in haar opvoedmethode en omarmt haar creatieve brein volledig. Als oppas kun je dat waarschijnlijk ook makkelijker maken dan als ouder, dat voordeel heeft ze zeker. Met leuke activiteiten, grappige kwinkslagen en vrolijke woordgrapjes weet ze de jongens te sturen en te vormen. Ondertussen beleven ze vrolijke avonturen en bedenken ze een manier om hun vader feestelijk te verwelkomen als hij weer thuis is. Beer en Faas zijn ontwapenend grappig, soms een tikje irritant eigenwijs (maar dat is vanuit mij als ouder 😉 ). De vlotte schrijfwijze, de charmante illustraties van Esther Leeuwrik en de grappige situaties zorgen echter dat je in een mum van tijd door het boekje heen bent. De hoofdstukken zijn trouwens prima te behappen als voorleesverhaal!

Score: 8


Informatie

Titel: Beer en Faas en de stalen oppas
Auteur:
Illustrator: Esther Leeuwrik
Uitgever: Gottmer
Aantal pagina’s: 158
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 6 jaar
ISBN: 9789025776633
Prijs: 15.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.