logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Bee Simulator

Bee Simulator is een leuke en vooral leerzame game die je over de vleugels van een echte bij laat meekijken. Al zoemend en zwevend door de omgeving ontdek je hoe bijen hun dagelijks leven doorbrengen. Wat komt er allemaal kijken bij het leven in een bijenkolonie? Terwijl je rondvliegt door enorme en uitgebreide locaties, zul je zonder twijfel onder de indruk zijn van de pracht en praal die deze insecten mogen aanschouwen.

Van jong naar oud

Je begint je bijenleven niet al bij… nee, zo gaat dat in het echt ook niet! Je begint het spel als een larve die de bijenkorf verlaat, waarbij je direct aan het werk wordt gezet om nectar te verzamelen voor de bijenkorf en andere klusjes uit te voeren – missie voor missie neem je deel aan het bijenleven. Met behulp van de bijenkoningin krijg je een aantal tutorials voor de voeten geworpen, zodat je aan de slag kunt met de soms wat lastige bediening en besturing. Daarna kun je beginnen met verzamelen en het spelen van de minigames.

Educatief

Het toffe van de Bee Simulator is wel dat je veel leert over bijen – hoe ze leven, maar ook hoe belangrijk hun bestaan ​​is voor de mensheid, wat duidelijk in het spel is gestopt door iemand die veel geeft om het bijenbestaan. Een heel grote nadruk ligt er overigens niet op deze boodschap, afgezien van een introfilmpje en af en toe een tussenfilmpje. Aan jou is het vooral de taak om missies uit de voeren en te zorgen voor de kolonie. Toch is die boodschap misschien wel het belangrijkste aan het hele spel.

De gameplay

Het spel draait vooral om het rondvliegen in omgevingen en het verzamelen van nectar van verschillende bloemen. Je kunt een first-person standpunt gebruiken om met je speciale bijenogen onderscheid te maken tussen de verschillende nectars, die elk verschillende meters vullen, van nectarholding tot snelheidsboost, maar al met al ben je op zoek naar mooie, mooie bloemen en probeer je daar de nectar aan te ontfrutselen. Het spreekt bijna voor zichzelf dat dit deel van het spel een hoog repetitief gehalte heeft – doorgewinterde gamers zullen snel de interesse verliezen nadat ze zijn uitgekeken op de wonderlijke reuzenwereld en de mooie vormgeving ervan. Kleine minigames zorgen voor wat afwisseling, maar voegen te weinig toe. Zo kun je echten met verschillende insecten, waarbij het draait om ritme en reactievermogen, of racen tegen andere bijen.

Ga direct naar Bee Simulator op BOL.com.


Recensie over Bee Simulator

Bee Simulator is zonder twijfel een unieke game, waar je lekker in kunt rondzweven en ontdekken. Erg spannend is de game echter niet, het is echt een game voor de casual gamer. De educatieve waarde en de awareness maken het spel uniek, hoewel het niet altijd goed uit de verf komt. Het spel ziet er soms wat korrelig en grof uit op de Nintendo Switch, wat het spelplezier wat verder omlaag trekt. De grootse omgeving, de unieke schaal en de geweldige muziek maken daarentegen weer veel goed.

Score: 7


Info

Bee Simulator, Bigben
Nintendo Switch, Playstation 4, Xbox one, behendigheid.
Prijs: 39.96 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.