logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Je bedrijf verbeteren in alle opzichten

Als ondernemer ben je continu bezig met vernieuwen en verbeteren. Als het goed is richt je jouw pijlen daarbij niet alleen op je producten en diensten, maar ook op de onderneming zelf. De manier waarop je werkt en de duurzaamheid van je pand of vervoer, bijvoorbeeld. Een betere wereld begint immers bij jezelf, nietwaar? Het is dan ook helemaal niet zo vreemd dat veel bedrijven instappen op het gebruik van zakelijke zonnepanelen.

De beste stroom

Een manier om je bedrijf te verbeteren is door te kijken naar de stempel die je drukt op het milieu. Maak je bijvoorbeeld veel gebruik van auto’s, of kun je ook in de trein stappen? Print je alle mails uit om ze rustig bij een kop koffie te kunnen drinken, of zou je ook kunnen overstappen op een andere manier? En hoe ga je om met je stroom? Zijn alle lampen al vervangen door energiezuinige led-lampen? Wek je zelf al stroom op middels zonnepanelen? Nee? Dan zou dat een geweldige stap zijn. Niet alleen voor het milieu, maar uiteindelijk ook voor de financiële kant van je bedrijf.

Waarom zijn zonnepanelen gunstig?

Door het gebruik van zonnepanelen wek je zelf stroom op. Met zonnepanelen hoef je dus minder te betalen aan het energiebedrijf. Per jaar kun je profiteren van een rendement van 10 tot 20% – afhankelijk van de nukken van het weer, uiteraard. Daarnaast kunnen zonnepanelen zorgen voor een extra isolatiewaarde van je huis. Het warmt minder snel op door de brandende zon, maar houdt aan de andere kant ook de warmte wat beter vast. Veel mensen kijken over dat voordeel heen, maar het is er wel.

Investeren voor je kunt verdienen

Het mooie is dat de investering in zonnepanelen zichzelf in een aantal jaren uitbetaald. Hoewel er genoeg ophef is over het salderen van energie, blijft het een feit dat je bespaart op de panelen – in eerste instantie is dat een inhaalslag op de investering, maar na die periode bespaar je direct op de energierekening! Bovendien is het een mooie investering om ‘loze’ ruimte op je bedrijf, zoals een plat dak of een stuk braakliggende grond, te renderen. Heb je geen financiële buffer voorhanden om de panelen direct te betalen? Er zijn genoeg mogelijkheden waarmee je zakelijke zonnepanelen financieren kunt. Wil je weten hoe voor jou het financiële plaatje eruit kan komen zien en wat er allemaal voor je geregeld kan worden? Maak eens een praatje met een bekwaam adviseur. Ze maken een gratis businesscase, geven advies en nemen – als je met ze in zee gaat – je al het werk uit handen, zodat je verder geen omkijken hebt naar de installatie en de financiële kant van het verhaal.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.