logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De beste manier om je bedrijf schoon te maken

Je kantoor is het visitekaartje van uw bedrijf. Natuurlijk zorg je ervoor dat alles netjes is opgeruimd en er verzorgd uitziet. Daarnaast is het belangrijk dat je regelmatig schoonmaakt. Helaas schiet en dat bij veel ondernemingen al snel bij in. Veel mensen vinden schoonmaken nu eenmaal niet een van de leukste bezigheden! Daarnaast liggen er (hopelijk) veel opdrachten te wachten waarmee geld verdiend kan worden. De afweging is dan zo gemaakt: het schoonmaken kan wel even wachten.

Iemand laten schoonmaken

je kunt het schoonmaken van je bedrijf natuurlijk ook uitbesteden aan iemand anders. Heel grote bedrijven hebben soms iemand in dienst die zorgt voor het schoonhouden van het interieur. Toch kiest het gros van de bedrijven voor het inhuren van een specialistisch bedrijf. Waarom zou je een schoonmaakbedrijf inhuren? We zullen hieronder een aantal overwegingen uiteenzetten.

Kwaliteit

Wanneer je iemand ingehuurd om schoon te maken, is het bijzonder lastig om iemand te vinden die ook daadwerkelijk goed werk levert. Iedereen is natuurlijk bezig met het schoonhouden en poetsen van zijn eigen huis en heeft dus wel een soort ervaring opgebouwd, maar het schoonhouden van bedrijven of kantoren is toch anders. Daarbij is schoonmaken echt een vak, waar je de nodige kennis en ervaring voor nodig hebt. Wil je dus waar voor je geld, dan stuur je een professional in.

Regels en normen

een ander belangrijk aspect waar je rekening mee moet houden, zijn de regels en wetten waar je je als werkgever aan hoort te houden. Schoonmakers werken immers met chemische stoffen, zware materialen als stofzuigers en niet op de meest ultieme arbo-vriendelijke plekken. Wanneer je zelf iemand in dienst neemt, ben jij verantwoordelijk voor het uitzoeken van de gevaren en risico’s, maar ook voor het scheppen van de meest optimale arbeidsomstandigheden. Huur je iemand in, dan krijg je die belangrijke kennis er natuurlijk bij. Controleer ook of bedrijven kunnen schoonmaken met de gestelde eisen binnen jouw branche. Voor een restaurant zijn die heel anders dan voor een kantoor!

Welke taken

Een ander element om over na te denken is: welke taken moet en er worden uitgevoerd? Gaat het om het schoonhouden van het kantoor of een keuken, het portiek, het sanitair of wil je ook regelmatig grotere werkzaamheden, zoals de gevel of het exterieur? Bij al die aspecten krijg je te maken met andere handelingen, waar een schoonmaakbedrijf je perfect in kan bijstaan.

Prijzen vergelijken

Het is uiteraard raadzaam om prijzen te vergelijken. Het ene bedrijf is nu eenmaal duurder dan het andere, om verschillende redenen. Kijk dus goed rond voor je met iemand in zee gaat en spreek met verschillende bedrijven. Zo kom je telkens weer wat nieuws te weten over normen en eisen, mogelijkheden en beperkingen.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.