logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Haal het maximale uit je bedrijf: ga voor refurbished!

Ondernemen is één van de mooiste dingen die je kunt doen. Bijna twee jaar geleden ben ik in het diepe gesprongen en heb er – op de eerste maanden graven en spartelen na – absoluut geen spijt van gehad. Wat me wel opviel was het hoge kostenplaatje dat er aan het ondernemen hangt. Als gewone werknemer had ik nooit stilgestaan bij alle verzekeringen, maar nu ik zelf verantwoordelijk ben, kies ik toch liever voor wat zekerheid.

De kosten van het ondernemen

Verzekeringen voor aansprakelijkheid, ziekte, rechtsbijstand, arbeidsongeschiktheid, je ouwedagvoorzieningen, het zijn maandelijkse kosten waar je (als het goed is) niets van terugziet. En dan heb ik het nog niet eens over je huur en energiekosten, mocht je niet vanuit huis werken. Dan kun je alle hulp gebruiken om die kosten te drukken, nietwaar? Dat is helemaal niet zo moeilijk. Er zijn namelijk genoeg manieren om jezelf niet tekort te doen, professioneel voor de dag te komen én een mooie duit te besparen. Door refurbished te kopen, bijvoorbeeld!

Professioneel voor een fractie

Laat ik mezelf als voorbeeld nemen: als freelance tekstschrijver heb ik niet veel nodig. Een toetsenbord en een beeldscherm is genoeg. Waar ik ga zitten, maakt eigenlijk ook niet uit, of dat nu in de woonkamer is in mijn Chewbacca badjas of strak in het pak in een trendy koffiebar in Amsterdam. Maar ik wil natuurlijk wel goed voor de dag komen, dat spreekt voor zich. Met een instapmodel laptop kan ik mijn ding wel doen, maar ik gok dat het toetsenbord na een jaartje wel begint te roken… met een accu die zijn beste tijd heeft gehad, vol krassen en beschadigingen. Dat is niet echt classy! Maar een professioneel model, dat vraagt om een diepe graai in de buidel… tenzij je voor een refurbished model gaat. Ikzelf heb na een fikse zoektocht gekozen voor een Dell Latitude E5470: een echt werkpaard met een i7 processor, 8GB werkgeheugen en een muisstille 256GB harde schijf… en met een 14-inch touchscreen, zodat een muis overbodig is. De nieuwprijs van deze laptop was ruim 1300 euro – en is dan ook gemaakt om lang mee te gaan. Mijn oog viel vooral op de laptop vanwege de positieve reviews over het toetsenbord: en dat werkt inderdaad geweldig fijn. ’s Avonds kan ik zelfs verlichting aanzetten op de toetsen, overdag schakel ik die liever uit (stukje energie besparen). Ik weet zeker dat ik hier nog heel wat toetsenbordkilometers mee kan maken!

Refurbished is baas!

Kijk: zakelijk gezien is het helemaal niet zo raar om een geweldige laptop van de hand te doen. Na een drietal jaar is zo’n laptop economisch gezien afgeschreven, hoe veel of hoe weinig ze ook gebruikt zijn. Voor grote bedrijven dan hè, die liever geen omkijken hebben naar de laptops van hun personeel en ze ook graag te vriend houden. Als kleine ondernemer is dat een buitenkansje: voor nog geen 500 euro zit ik gebakken met een geweldig apparaat, dat voldoet aan al mijn wensen – en meer! Hier kan ik nog jaren mee vooruit. Zeker omdat hij helemaal gecontroleerd en nagekeken is door het bedrijf dat deze refurbished apparaten aanbiedt, GoBytes.nl. Zij controleren de binnengekomen computers en smartphones van boven tot onder, maken ze grondig schoon, lappen de accu op zodat hij weer als nieuw is en geven zelfs 12 maanden garantie op de apparatuur. Dat is een risico dat je wel kunt nemen, nietwaar?

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.