logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Je bedrijf op een coole manier promoten in de zomer

Je bent net gestart met je onderneming en je wilt wat meer bekendheid krijgen. Of je bent al even bezig, maar je wilt je klantenkring nog meer uitbreiden. Wat doe je dan? De zomer komt eraan. En dat is de ideale manier om je bedrijf even letterlijk in het zonnetje te zetten. Veel mensen gaan erop uit en daar kun je gebruik van maken. Hoe je dat doet? In dit artikel geven we enkele leuke tips.

Bedenk een coole zomercampagne

Ga eens met een paar medewerkers of misschien wel mensen uit je doelgroep om de tafel zitten en bedenk een coole en originele campagne voor de zomer. Geen standaard campagne, maar probeer echt even out-of-the-box te denken. Maak er een brainstorm van met post-its. Schrijf alle ideeën op en ga ze daarna filteren en rangschikken. Er zijn ook handige brainstormtools waarin je je brainstorm kunt digitaliseren, zoals Mindmeister. Daar moet wel een cool idee uitkomen!

Zet coole promo items in

Nu heb je een coole campagne bedacht, daar horen natuurlijk ook leuke promo items bij. Er zijn tegenwoordig genoeg leuke zomerse items die je kunt laten bedrukken met je logo of een boodschap ter ondersteuning van de campagne. Laat bijvoorbeeld een lekker grote koeltas bedrukken en vul deze met verfrissende drankjes. Verloot deze of bedenk een leuke spaaractie. En zo zijn er nog veel meer leuke, zomerse giveaways te bedenken zoals zonnebrand, een wijnkoeler, zonnebril, opblaasbare zitzak, waaier of waterfles met fruitfilter. Kijk welke items het beste bij je doelgroep en bij de campagne passen.

Verras je medewerkers, klanten of relaties met een coole gift

Het hoeft natuurlijk niet altijd een winactie of spaaractie te zijn. Je kunt ook gewoon iets weggeven! Veel bedrijven geven rond de kerstperiode een kerstpakket of relatiegeschenk, maar in de zomer kan natuurlijk ook. Dat is nog verrassender. En geef je iets weg wat ze op vakantie of in de zomer goed kunnen gebruiken, dan ben je extra goed zichtbaar. Misschien wel in het buitenland!

Laat de korting afhangen van de temperatuur

Iedereen wil korting. En wat nu als je deze korting laat afhangen van de temperatuur buiten? Dat zorgt ervoor dat klanten je goed blijven volgen en je je merk op een leuke manier aan de zomer verbindt.

Met behulp van deze tips kun jij alvast iets leuks bedenken om je bedrijf op een coole manier in het zonnetje te zetten deze zomer! En lees gerust nog meer artikelen op deze website over het promoten van je bedrijf.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.