logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: BBQ-tijd, Susan Aretz


Het is weer tijd om er op uit te trekken! En met dit tijdperk komen ook de barbecueboeken weer als paddestoelen uit de grond schieten. Daar weet Susan Aretz trouwens zeker wel raad mee. In haar kookboek BBQ tijd neemt zij je mee naar buiten om rond het knapperende kolenvuurtje van jouw grill de lekkerste gerechten klaar te maken.

Direct of indirect

Het barbecueboek maakt op zich een bijzondere splitsing in de recepturen. Susan kijkt namelijk niet naar het soort gerecht, maar naar de bereidingswijze. Het boek bestaat dus uit de hoofdstukken Directe warmte, Indirecte warmte, Restwarmte, Bijgerechten en ‘In het glas’ – want de kok moet wel zwemmen! Daarmee geeft ze ook aan dat het kookboek vooral met kolen-barbecues in gedachten is geschreven, hoewel je met gasbarbecues natuurlijk ook mooi kunt spelen met directe en indirecte warmte.

Vreemde vogels op het rooster

Het viel me wel op dat er behoorlijk wat bijzondere stukken vlees op het grillrooster gaan komen. Pekingeend, zeekraal en pulpo zijn geen uitzonderingen, waardoor dit kookboek een wat exclusievere twist krijgt. Daarnaast vind je ook een aantal toegankelijkere recepten, zoals loaded nacho’s of hambrugers met maple bacon en blauwe kaas.

Helder in beeld

De recepten zijn fraai op de foto gezet en worden ingeluid met een persoonlijk stukje achtergrondinformatie, wat het kookboek een fijne vibe meegeeft. De ingrediëntenlijst is helder vormgegeven en de bereidingswijze is goed stap voor stap opgesplitst met duidelijke bulletpoints. De temperatuur van de barbecue staat ook vermeld, maar ik greep mis op de (voor)bereidingstijd.


Ga direct naar BBQ Tijd op BOL.com.

Recensie over BBQ Tijd

Het boek BBQ Tijd is niet voor iedereen weggelegd, dat is één ding wat zeker is. Vis en schaaldieren zijn niet voor iedereen gesneden koek, hoewel ze natuurlijk heerlijk kunnen zijn als je ze goed weet te bereiden. BBQ Tijd is een fraaie verzameling van smakelijke recepten, waarbij je ook aan de slag gaat met eigen bijgerechten (platbrood, foccaccia, sauzen en condimenten) om je buitenfeestje helemaal compleet te maken.

Score: 8


Informatie

Titel: BBQ Tijd
Auteur:
Uitgever: Fontaine uitgevers
Aantal pagina’s: 192
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789464042122
Prijs: 29.95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.