logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: BBQ – The Next Level


BBQ-the-next-level

Als het gaat om de edele kunst van het grillen, hebben veel mensen nog een hoop te leren. En ja, daar reken ik mezelf ook absoluut onder. Ook hier gaat er regelmatig iets niet helemaal volgens planning, kan ik je verzekeren! Toch is het altijd goed om verder te kijken dan de basisbeginselen van de grill. Net even een stapje verder. Om jezelf uit te dagen en te leren… en misschien wel om net dat stukje begrip te krijgen dat je miste. In BBQ – The Next Level tilt Julius Jaspers je met 100 recepten naar een gevorderde barbecueër!

Goede basis is onmisbaar

Bedenk nu niet dat dit het ideale eerste kookboek is om je barbecueskills een boost te geven. Nee, je zult echt controle moeten hebben over je barbecue. Je moet indirect en direct kunnen grillen, de temperatuur kunnen regelen en (bij voorkeur) ook de kerntemperatuur van je vlees kunnen meten. Pas dan krijg je die ultieme resultaten waar je echt van zult smullen!

Alle hoeken van het grillrooster

Het toffe van BBQ – The Next Level is dat je de barbecue gebruikt op manieren waarop je het niet zou denken. Natuurlijk gebruikt Julius voor de recepten zijn geliefde Big Green Egg – voor een gasbarbecue of een andere kolenbarbecue zul je af en toe wat kleine aanpassingen moeten doen (zie de vorige alinea) voor de beste resultaten. De recepten zelf zijn heel veelzijdig: sommige zijn heel basic, zoals de Sandwich Wagyu-uienringen, waarbij je wel eerst een sjalot-spekcompote moet maken die je combineert met een perfect gegrilde bavette, terwijl de procureur in zoutkorst bewerkelijker is.

Houd rekening met het concept dat je voor een geweldige barbecue alles in de hand houdt. In dit boek maak je eigenlijk alles zelf, op het brood na. Sauzen, toppings en alle kleine onderdelen daar tussenin maak je helemaal zelf! Zo houd je volledige controle over de smaak en de kwaliteit. Dat onderscheid een goede kok van een topkok.


Ga direct naar BBQ – The Next Level op BOL.com.

Recensie over BBQ – The Next Level

CooleSuggesties topper

Ben je even klaar met de standaard burgers en worstjes? Met BBQ – The Next Level maak je gerechten op de barbecue om je vingers bij af te likken. Daarbij komen trouwens niet eens zo’n heel moeilijke recepten om de hoek kijken, maar wel bewerkelijke. Je moet weten wat je doet en op tijd beginnen met alle voorbereidingen… anders gaat het mis. Plannen, technische vaardigheid en de beste ingrediënten, dat is waar het bij Julius om draait. Hij laat je in dit grillboek zien dat je geweldige gerechten van de barbecue kunt toveren, zodra je het vuur kunt beheersen.

Score: 9


Informatie

Titel: BBQ – The Next Level
Auteur:
Uitgever: Carrera Culinair
Aantal pagina’s: 264
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789048864614
Prijs: 35 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.